Silk Way West Airlines получи първия си Boeing 777 Freighter

Pan.bg 03 окт 2023 | 15:57 views (1008) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 3 октомври 2023 г. първият карго самолет Boeing 777 Freighter на Silk Way West Airlines пристигна международното летище „Гайдар Илиев“, а авиокомпанията става най-новият оператор на най-големия, с най-голям обхват и най-мощния двудвигателен карго самолет в света. 777 Freighter ще позволи на Silk Way West да увеличи капацитета си, за да отговори на нарастващото търсене на авиопревози в целия свят.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

„Доставката на този самолет отбелязва определящ момент в нашия стратегически план да направим Silk Way West Airlines по-екологична, по-икономична по отношение на горивото и по-добре позиционирана за растеж от концепцията към реалността. Това разширяване на флота ще отвори възможности за Silk Way West Airlines, за да увеличи обема на полетите и да разшири обхвата си до допълнителни стратегически дестинации, увеличавайки значението на нашия хъб в Баку като регионален и глобален транспортен център“ заяви Фади Нахас, вицепрезидент на Silk Way West Airlines, Америка.

Проектиран, за да се интегрира гладко със съществуващите товарни операции, 777 Freighter ще осигури на базираната в Азербайджан Silk Way West повишена ефективност и оперативна гъвкавост. С далечина на полета от 9200 km 777 Freighter може да носи максимален структурен полезен товар от 107 тона, което позволява на операторите да правят по-малко спирания и да намалят таксите за кацане по маршрути на дълги разстояния. Големият диаметър на фюзелажа на самолета позволява на авиопревозвачите да транспортират високи и извънгабаритни товари с височина 3 метра на палети, а страничната товарна врата на главната палуба е широка 3,72 m, което позволява удобно товарене на по-високи и по-широки товари.

Подобрената горивна ефективност на 777 Freighter, заедно със скорошния избор на авиокомпанията на 777-8 Freighter, ще подкрепи краткосрочните и дългосрочните цели на превозвача за устойчивост.

„В глобалният въздушен товарен флот, в който се очаква да нарасне с повече от 60% през следващите 20 години, несравнимата ефективност на 777 Freighter ще увеличи възможностите за Silk Way West и ще позволи да разширим още повече своите товарни операции от световния клас. За нас е чест да засилим нашето партньорство, тъй като като Silk Way West продължава да изгражда флота си от товарни самолети“ допълни Пол Риги, вицепрезидент „Продажби в Евразия“ на Boeing.

777 Freighter е най-продаваният карго самолет на Boeing за всички времена. Клиенти от целия свят са поръчали 319 броя карго самолети модел 777 от началото на програмата през 2005 г. Като лидер на пазара за товарни самолети, Boeing осигурява повече от 90% от световния капацитет за товарни превози, включително новопроизводствени и преустроени самолети.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Silk Way West Airlines получи първия си Boeing 777 Freighter

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка