Air Tanzania получи първия карго самолет Boeing 767 в Африка

Pan.bg 04 юни 2023 | 12:12 views (507) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 3 юни 2023 г. Boeing и Air Tanzania отпразнуваха доставката на първия карго самолет Boeing 767-300 на авиокомпанията. Самолетът пристигна в хъба на авиокомпанията в столицата Дар ес Салаам и ще предостави на оператора специален капацитет за въздушно карго, за да обслужва нарастващия пазар на карго авиопревози в страната. Доставката бележи и първата директна доставка на самолет 767 Freighter от Boeing на африкански авиопревозвач.

„Развълнувани сме да приветстваме Boeing 767-300 Freighter в нашия флот. Той ще обслужва нарастващото търсене на карго авиопревози, които преди това се превозваха от пътнически самолети. 767 ще позволи на Air Tanzania да осигури по-устойчиво бъдеще и критични за времето графици за превоз на товари в Африка и извън нея. Очакваме с нетърпение да разширим нашата индустрия за внос и износ, която изисква навременна доставка. Пристигането на самолета ще отвори възможности за глобалните бизнеси да транспортират търговски товари до различни части на света, което ще стимулира националния икономически растеж“ заяви инж. Ладислаус Матинди, управляващ директор на Air Tanzania.

Отличната горивна ефективност, оперативната гъвкавост и ниските нива на шум на 767-300 Freighter ще позволят на Air Tanzania да поддържа критични във времето графици за превоз на товари в Африка и извън нея. Способен да прелети 6028 km с полезен товар от над 52 t, 767-300 Freighter е идеалният самолет за развиващи се пазари за електронна търговия и експресни товари. Това е първият специален товарен самолет на Air Tanzania, тъй като страната се стреми да разшири вноса и износа на нетрайни стоки, фармацевтични продукти и други продукти, които изискват навременна доставка.

„767 Freighter ще позволи на Air Tanzania значително да разшири своите съществуващи операции с по-голяма ефективност и гъвкавост в мрежата си. Клиентите за карго превози на Air Tanzania вече имат много повече възможности, тъй като авиокомпанията подобрява свързаността на товарите между Африка, Европа, Близкия изток и Азия“ сподели Анбеси Итбарек, вицепрезидент „Продажби и маркетинг в Африка“ в Boeing Commercial Airplanes.

Понастоящем Air Tanzania извършва търговски услуги в Африка и до дестинации в Азия с флот, който включва два 787-8 Dreamliner. Авиокомпанията има и поръчани допълнителни самолети 787-8 и 2 самолета 737 MAX.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка