„ОТБРАНИТЕЛЕН ЩИТ 23“ - Част 2 Действията на авиацията (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 30 май 2023 | 13:36 views (8242) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bgПървият елемент, който наблюдавахме "отблизо“ бе водене на отбранителни бойни действия от батальонната бойна група в първия ешелон на бригадата. Епизодът започва с използване на отпуснатия авиационен ресурс на бригадата, за нанасяне на въздушни удари от щурмовата авиация в дълбочина на противника с цел максимално поразяване, забавяне темпа за движение и възпрепятстване изнасянето и развръщането на авангардите на противника.

От югоизток над полигона на малка височина влетяха двойката щурмови самолети Су-25 от 22-а авиобаза „Безмер“. При първия заход екипажите изпълниха визуално въздушно разузнаване и целеуказване с изпълнение на маньовър „вираж с променлив радиус” на височина от 300 до 600 m и скорост на полета от 400 до 600 km/h.

В процеса на разузнаване, по самолетите бе оказано огнево въздействие от противника. След доклад на екипажите и разрешение за стрелба се пристъпи към атака по откритите цели. Ударите се изпълниха с използване на конвенционни 8 броя авиационни 125 kg осколъчно-фугасни авиационни бомби ОФАТ 100. През трите захода, които двойката самолети изпълни, се имитира нанасяне на въздушни удари по подхождащите колони на противника в района с център 5 km. западно от вис. Обраслата.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


„ОТБРАНИТЕЛЕН ЩИТ 23“ - Част 2 Действията на авиацията (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/17 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка