Обсъдиха съвместната дейност с ВВС на Обединеното кралство

Pan.bg 28 мар 2023 | 11:42 views (649) commentaries(0)
img pan.bg

Източник: Otbrana.com Снимка: otbrana.com

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров се срещна днес с новоназначения аташе по отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия в България подполковник Кристофър Самърс. На срещата присъстваха и досегашният аташе по отбраната на Обединеното кралство капитан I ранг Александър Буш и капитан Матю Брейн – помощник - аташе по отбраната, който също приключва мандата си в България, съобщават от Командването на ВВС.

Основните насоки на разговора бяха за състоянието и перспективите на двустранните отношения във военната област между двете страни, като акцентът бе поставен върху възможностите за бъдеща съвместна дейност на Военновъздушните сили на двете страни.

Генерал-майор Петров благодари за ползотворната работа през изминалите години и запозна военното аташе на Обединеното кралство с постигнатото в модернизацията на военновъздушните сили и с предстоящите предизвикателства, свързани с развитието на вида въоръжени сили.

Новоназначеният аташе по отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия подполковник Кристофър Самърс, увери командира на ВВС, че ще работи за задълбочаване на връзките между двете армии и за активизиране на двустранното сътрудничество в областта на отбраната.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка