Училище за авиация - невероятно откровен урок с капитан Марио Бакалов за учениците от Първа английска гимнация-София (ГОЛЯМА УЧЕБНО-ПРАКТИЧЕСКА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 24 мар 2023 | 19:13 views (4798) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bgВторото издание за 2023 г. на инициативата „Училище за авиация“ на Летище София, което се проведена 23 март 2023 г. в Клуб на авиацията на Термонал 1.

Учениците бяха посрещната от Хесус Кабайеро, изп. директорн аконцесионера н аЛетище София "СОФ Кънект". Той им разказа за неговия път към авиацията на която епосветил целия си живот като аероинженер и мениджър на летища.

Следващата среща на учениците от Първа английска езикова гимназия бе с капитан Марио Бакалов, пилот в Lufthansa. Той разказа за пътя, който е извървял до сбъдването на своята детска мечта да стане пилот. Сподели за предизвикателствата, които е срещнал, за да кацне в София най-големия самолет в света Airbus A380 и то пилотиран от българин. Представи основите на аеродинамиката и редица интересни случи от пилотската си практика. Младежите бяха запленени от неговите истории и му зададоха много въпроси, свързани с професията.

Учениците научиха от ПР експерта Десислава Груева-Карамитева и за различните дейности и професии, които се извършват на едно летище, за да може броят на излитанията да бъде равен на броя на кацанията - електротехници по осветлението на пистата, работниците от групата за снегопочистване "Анаконда", експертите от Координационния център, операторите на машините за деайсинг, експертите по сигурността на рентгеновите скенери, служители за помощ на хора с двигателни затруднения и още много авиациони професии.

Гимназистите посетиха и Института за въздушен транспорт, където им показаха как се обучава кабинният екипаж за реакция в извънредна ситуация и влязоха в тренажора на Airbus A320.

В края на интерактивния урок всички получиха дипломи за успешно завършване на мартенското издание на „Училище за авиация“.

Столичният аеропорт възроди своята инициатива, в която ученици от основни и средни училища участват в образователната програма на летищего. Началото на „Училище за авиация“ бе поставено през 2017 г., но пандемията наложи прекъсване за почти 2 години.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Училище за авиация - невероятно откровен урок с капитан Марио Бакалов за учениците от Първа английска гимнация-София (ГОЛЯМА УЧЕБНО-ПРАКТИЧЕСКА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 12/13 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка