Japan Airlines избира Boeing 737-8, за да развие устойчив флот от световна класа

Pan.bg 24 мар 2023 | 11:13 views (497) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 23 март 2023 г. Boeing и Japan Airlines (JAL) финализираха поръчка за 21 суперефективни самолета 737-8.

Универсалният 737-8 ще позиционира JAL да укрепи своята вътрешна и регионална мрежа, тъй като пътническият трафик продължава да се връща към нивата отпреди пандемията. JAL възнамерява да започне въвеждането на самолетите във флота си от 2026 г.

„Радваме се да изберем Boeing 737-8, член на най-новата фамилия 737 MAX, който да замени нашите Boeing 737-800, които съставляват най-голямата част от флота на JAL Group. Очакваме с нетърпение да превозваме нашите пътници при максимална безопасност и комфорт и да се приближим до нашите цели за 2050 г. за неутрални въглеродни емисии, благодарение на комбинацията от тези супер ефективни самолети, оперативни иновации и нови технологии за пестене на гориво“ заяви Юджи Акасака, президент на Япония авиокомпании.

737 MAX ще осигури на JAL по-голям обхват и горивна ефективност, намалявайки както потреблението на гориво, така и въглеродните емисии с 15% в сравнение със самолетите, които авиокомпанията заменя. В допълнение, 737 MAX е по-тих самолет, създаващ значително по-малък шумов отпечатък от самолетите, които замества.

„Интегрирането на новия 737 MAX ще осигури на JAL по-голяма ефективност в цялата му мрежа за полети на къси разстояния, тъй като авиокомпанията продължава да обновява своя флот от световна класа. Партньорството с JAL за въвеждане на 737-8s в неговите операции е последният крайъгълен камък в нашите дългогодишни отношения“ сподели Стан Дийл, президент и главен изпълнителен директор на Boeing Commercial Airplanes.

Фамилията 737 MAX е с най-новите двигатели CFM International LEAP-1B, усъвършенствани технологични крила и други аеродинамични подобрения за подобряване на производителността. Повече от 50 авиокомпании в световен мащаб експлоатират над 900 самолета 737 MAX, които са налетели над 1,4 млн. полета с общо над 3,5 млн. летателни часа от края на 2020 г.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка