Boeing сключи договор с ВВС на САЩ за 15 танкера KC-46A

Pan.bg 30 яну 2023 | 18:35 views (406) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На 30 януари 2023 г. Военновъздушните сили на САЩ възложиха на Boeing договор на стойност 2,3 млрд. долара за деветата производствена партида от 15 самолета-цистерни KC-46A Pegasus, разширявайки флота от най-модерните многофункционални в света самолети за въздушно дозареждане с гориво. Към днешна дата има договор за 128 KC-46A Pegasus с основния поръчител ВВС на САЩ, като 68 са доставени и оперативно разгърнати по целия свят.

„Боеспособният KC-46A трансформира ролята на авиотанкера на XXI век. Горди сме да работим рамо до рамо с ВВС, като гарантираме, че Pegasus предоставя несравними способности и продължава да се развива за нуждите на глобалните мисии на САЩ и техните съюзници“ заяви Джеймс Бърджис, вицепрезидент и програмен мениджър на KC-46.

KC-46A Pegasus осигурява изключително важно гориво и данни за ВС на САЩ исъюзниците им, както и товари, персонал и авиомедицински транспорт за бърза мобилност на съвместните сили, глобален обхват и гъвкаво бойно приложение.

Миналата година командването на въздушната мобилност на ВВС на САЩ одобри KC-46A за глобални операции, включително бойно разполагане. Pegasus продължава да демонстрира способностите си за гъвкаво бойно приложение, като наскоро завърши 42-часов полет за издръжливост в подкрепа на мисията на Бомбардировъчната група на ВВС на САЩ в Индо-Тихоокеанския регион.

През 2022 г. самолети KC-46A, работещи в поредица от глобални учения на ВВС на САЩ в европейския театър, Индо-тихоокеанския регион и Близкия изток, се представиха с повече от 95% степен на годност за мисия, демонстрирайки надеждността и бойната готовност на самолета.

Boeing изгражда авиотанкери KC-46A на производствената линия за 767 в Еверет (щата Вашингтон), поддържана от мрежа от доставчици от около 37 000 американски работници, наети от повече от 650 предприятия в повече от 40 щата на САЩ. Boeing KC-46A е проектиран и построен като авиотанкер от първия ден - не след производствена конверсия - което прави Pegasus уникално подходящ за интегриране на модерна технология за свързаност на данни на флота и бойни защитни функции, като както и нови способности с развитието на нуждите на мисията.

Boeing има договор за 138 танкера KC-46A Pegasus в световен мащаб. Boeing вече достави 2 от шестте авиотанкера KC-46A на японските ВВС за самоотбрана и има договор за 4 танкера KC-46A за израелските ВВС. Разширяващият се глобален флот създава сходство и ефективност на оперативната съвместимост и предимства в готовността за мисии за ВВС на САЩ и съюзниците.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Boeing сключи договор с ВВС на САЩ за 15 танкера KC-46A

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка