/ВИДЕО/ Киев: Водим преговари със Запада за доставка на авиация и далекобойни ракети

Pan.bg 28 яну 2023 | 20:24 views (317) commentaries(0)
img
pan.bg

Михаил Подоляк каза, че Въоръжените сили на Украйна се надяват да получат самолети и ракети в качеството на военна помощ.

Михаил Подоляк, съветник в украинската канцелария на президента Владимир Зеленски, каза, че режимът в Киев преговаря със страните от колективния Запад за доставка на самолети и далекобойни ракети за Въоръжените сили на Украйна. Съответното изявление беше направено от служителя в ефира на местни телевизии.

Специалистът е убеден, че страните от НАТО и другите международни съюзници са наясно, че ВСУ се нуждаят от ракети и бойни самолети. Той призова обществеността да не изразява недоволството си от факта, че доставките отнемат много време, а "всеки ден ясно да говори" за необходимостта от предоставяне на такива видове оръжия.

„Първо, преговорите вече са в ход. Второ, преговорите вървят с ускорени темпове. Трето, всички партньори разбират това <...>. Мисля, че за кратко време ще преминем на следващите инструменти, тоест авиация и ракети с голям обсег“, каза Михаил Подоляк, украински експерт.Източник: piter.tv Снимка: Anna Fil/DW Видео: YouTube / FREEДOM. LIVE

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0