Групата Air France-KLM поръча 4 карго самолета A350F за модернизиране на флота на Martinair

Pan.bg 27 яну 2023 | 16:23 views (486) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 27 януари 2023 г. в Тулуза Групата Air France-KLM направи твърда поръчка за четири A350F, чисто новия широкофюзелажен карго самолет на Airbus, който ще се експлоатира от Martinair Holland N.V., холандска карго авиокомпания със седалище и базирана на летище Амстердам/Схипхол и част на KLM Group. A350F ще позволи на авиокомпанията да пенсионира съществуващите си карго самолети от по-старо поколение и да ги замени с чист товарен самолет, който предлага голяма стъпка към по-устойчиви товарни операции.

„Щастливи сме да направим тази голяма крачка напред към A350F. Той ускорява амбициите за устойчивост на Air France KLM Martinair Cargo със значително подобрение на горивните емисии и съответствие с най-строгите изисквания на Глава 14 на ICAO за шум и CAEP 8 за NOx. Ние сме годни за бъдещето!“ заяви Adriaan den Heijer, изпълнителен вицепрезидент на Air France KLM Cargo и управляващ директор на Martinair.

„Още едно одобрение на A350F, и то страхотно! Радваме се да видим A350F да лети по света в цветовете на KLM/Martinair, потвърждавайки значението, което този най-модерен товарен самолет с голям капацитет носи в сегмента на въздушния транспорт. Много съм доволен от начина, по който се развива програмата ни. С 50% по-малко шум и 40% по-малък разход на гориво и CO2 емисии в сравнение с предишното поколение самолети, които заменя, това едва ли е изненада! Благодарим на Air France-KLM Group за тяхното постоянно доверие“ сподели Кристиан Шерер, главен търговски директор на Airbus и ръководител на Airbus International.

A350F е базиран на най-модерния в света лидер на дълги разстояния, A350. Самолетът ще разполага с най-голямата товарна врата на основната палуба и дължина на фюзелажа, оптимизирана за товарни операции. Над 70% от корпуса на самолета е направен от модерни материали, което води до минимум 30 тона по-ниско тегло при излитане, което заедно с ефективните двигатели Rolls-Royce генерира предимство от най-малко 20% по-нисък разход на гориво и емисии на CO2 спрямо настоящия му най-близък конкурент . Доставката до Martinair ще бъде навреме, за да отговаря на най-новите стандарти на ICAO за CO2 емисии, които ще влязат в сила до края на 2027 г. С капацитет от 109 тона полезен товар (+3 тона полезен товар / 11% повече обем от конкуренцията), A350F обслужва всички товарни пазари (експресни, генерални товари, специални товари...).

Пуснат на пазара през 2021 г., A350F вече регистрира 35 поръчки от 7 клиента.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка