Електрооптичната система за наблюдение Euroflir 610 на Safran бе избрана за БЛА Eurodrone

Pan.bg 30 ное 2022 | 10:54 views (1174) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на safrangroup.com


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На 29 ноември 2022 г. Safran Electronics & Defense подписа договор с Leonardo за разработване и доставка на високопроизводителната въздушна електрооптична система Euroflir 610 за програмата БЛА Eurodrone.

Произведен от архитектурата Euroflir 410, Euroflir 610 е 25-инчова въздушна оптоелектронна система, която е жизненоважна за мисиите ISTAR на европейския MALE UAV Eurodrone (безпилотен летателен апарат на средна височина с дълга продължително на полета) - разузнаване, наблюдение, прихващане на цели и разузнаване.

Euroflir 610 ще осигури несравнимо наблюдение и представяне на целите по всяко време на деня или нощта и при силно влошени метеорологични условия, благодарение на своя мултиспектрален телескоп, стабилизация на линията на видимост и прецизно геолокиране на целта.

Програмата, ръководена от Организацията за съвместно сътрудничество в областта на въоръжението (OCCAR), ще осигури 20 системи с над 60 БЛА Eurodrone за Франция, Германия, Италия и Испания.

Разработен като европейско сътрудничество и без ITAR**, Euroflir 610 допълнително укрепва защитата на Европа технологична и индустриална база и европейски суверенитет в този технологичен сегмент. Началото на производството на първия прототип на Eurodrone с Euroflir 610 е планирано за 2024 г.

Всички заводи на Safran Electronics & Defense са напълно мобилизирани, за да се справят с предизвикателството на програмата, като използват своите оперативни постижения, за да доставят тази система навреме.

С тази разработка Safran потвърждава своето европейско технологично лидерство на пазара с високи изисквания за бордова електрооптика. Семейството Euroflir вече е избрано за ударните хеликоптерите HIL и Tiger Mk3.

*ISTAR: Разузнаване, наблюдение, засичане на цели и разузнаване

**ITAR: Правила за международен трафик на въоръжение на САЩ

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Електрооптичната система за наблюдение Euroflir 610 на Safran бе избрана за БЛА Eurodrone

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка