Япония поръча още два танкера Boeing KC-46A (СНИМКИ, ВИДЕО)

Pan.bg 30 ное 2022 | 10:29 views (1226) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

https://sqps.onstreamsecure.com/origin/multivu_archive/MNR/Boeing_21BFT192V_VH401_JAPAN_AR_KevinFlynn_REEL_01_excerpt.mp4

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
На 29 ноември 2022 г. Boeing получи договор за доставка на 2 допълнителни танкера KC-46A Pegasus на Японските военновъздушни сили за самоотбрана (JASDF), с което броят н апоръчаните авиотнакери достигна 6. Boeing достави първия танкер KC-46A на Япония през октомври 2021 г., а втория през февруари 2022 г.

„Ненадминатата гъвкавост и възможностите за много мисии на танкера KC-46A допълнително подкрепят мисията на JASDF за въздушна мобилност. Нарастващият глобален флот KC-46A увеличава предимствата на оперативната съвместимост за нашите клиенти, като гарантира готовност за мисия, както и стойност за тяхната инвестиция" сподели Джеймс Бърджис, вицепрезидент и програмен мениджър на Програмата KC-46.

Проектиран да дозарежда с гориво всички съюзнически и коалиционни военни самолети, съвместими с международните процедури за зареждане с гориво във въздуха, доказаният Pegasus е извършил вече повече от 10 000 полета и доставя милиони литри гориво всеки месец на съюзническите сили по целия свят. В допълнение към зареждането с гориво, KC-46A предоставя възможности за много мисии, необходими на ВВС през 21-ви век, включително свързаност на данни и превоз на персонал, карго и авиомедицински транспорт.

„Това допълнително придобиване на KC-46A укрепва алианса за сигурност между САЩ и Япония в подкрепа на сигурността и стабилността в целия тихоокеански регион. Boeing се гордее с нашето трайно партньорство с Япония и очакваме с нетърпение да подкрепим националния флот KC-46A, който ще лети десетилетия напред“ заяви Уил Шафър, президент на Boeing Japan.

Boeing достави 67 танкера KC-46A, включително 65 на ВВС на САЩ и два на Япония. Изграден на базата на доказалата се конструкция на самолета 767, която има повече от 1200 доставени – и с повече самолети KC-46A, работещи в световен мащаб, отколкото всеки танкер, с изключение на построения от Boeing KC-135, Pegasus също така осигурява решаваща надеждност на мисията за глобални клиенти.

Договорът бе възложен от ВВС на САЩ чрез процеса на FMS (чуждестранни военни продажби). Boeing изгражда самолети KC-46A за ВВС на САЩ, Япония и други съюзнически клиенти на своята производствена линия за 767 в Еверет (Вашингтон). Освен това японските партньори на Boeing произвеждат 16% от конструкцията на KC-46A. JASDF също така експлоатира 4 авиотанкера KC-767 от по-ранно поколение, построени от Boeing.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Япония поръча още два танкера Boeing KC-46A (СНИМКИ, ВИДЕО)

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка