ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ПРИЕ 76-Я СИ ВИПУСК (ГОЛЯМА СТАРТОВО-АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 23 авг 2022 | 08:23 views (8125) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информаци яна Пресцентъра на ВВВУ "Г. Бенковски"
В годината, в която Българските Военновъздушни сили отбелязват своята 110 годишнина, ВВВУ „Георги Бенковски“ посрещна 76-я си випуск. Приети са 41 курсанти по специализация „Летец-пилот“ за нуждите на изтребителната и вертолетната авиация и МВР вертолетна авиация; специализация „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати“, специализация „Авиационно въоръжение“ и специализация „Комуникационни, информационни и навигационни системи“. Осем са девойките, 5 от които ще се обучават за пилоти. 5-ма са и курсантите, които са завършили първи курс, но презаписват отново, за да сбъднат мечтата си – да бъдат пилоти.

Момичетата и момчетата пристигат в новия си дом - ВВВУ „Георги Бенковски“ от 24 населени места. Пловдивчани са 6-ма, следвани от 5-ма ямболии, 4-ма софиянци, 3-ма плевенчани, по 2-ма от Варна и Карлово.

Първа е прекрачила прага на училището на 21 август Анджела Найденова от Монтана, специализация „Комуникационни, информационни и навигационни системи“. Последвали са я бъдещите пилоти Пейти Димитрова и Христо Христов от Ямбол, Мартин Радев от Бургас и Гавраил Бакалски от Пловдив.

Първокурсниците се срещнаха със старшина Валя Бушняшка - медицинска сестра от медицинския пункт на 12 Авиационна база към МБАЛ-Плевен към ВМА. Подписаха договорите си за обучение и служба в БА под вещото ръководство на началник служба „Личен състав“ майор Теодора Цветкова и нейния заместник – началник майор Здравко Трифонов.

Настаниха се в спалните помещения и получиха полагащото им се вещево имущество, акуратно подготвено от екипа на командира на курсантския батальон подп. Златко Ванков .
Инструктирани са и от старши експерт Стоян Стоянов по безопасни условия на труд и живот.

През това време родителите и близките на новото ято курсанти се срещнаха със заместник-началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ полк. Андриян Колев, който ги запозна с условията и предизвикателствата пред децата им.

Заместник -декана на факултет „Авиационен“ подп. доц. д-р инж. Мартин Камбушев, асистент м-р инж. Димитър Нановски от катедра „ Тактика, въоръжение и системи за сигурност в отбраната“, лейт. инж. Светослав Сашов от катедра „ Авиационна техника и технологии“, доц. д-р Юлиян Станчев от катедра „Електротехника, автоматика и информационни технологии“, началникът на катедра „ Електроника, навигация и комуникация в авиацията“ полк. доц. д-р Димитър В. Димитров, началникът на катедра „Техническа експлоатация на летателните апарати“ полк. доц. д-р Любомир Митов и асистент д-р Николай Найденов от катедра „Навигационна подготовка и Авиационен мениджмънт“ презентираха целите и възможностите за учебна, научно-изследователска дейност и лидерска подготовка, която ще получат курсантите.

Тази информация получиха и самите първокурсници, след като се разделиха с близките си, вече в новата си битност на военнослужещи.

В този паметен за тях ден – 21 август направиха и първите си снимки пред паметника на патрона на училището Георги Бенковски.

На 22 август, на общ строй новият авиационен випуск бе представен пред командно-преподавателския състав и колегите им от по-горните курсове.

С новото, младо и амбициозно попълнение започва учебната 2022/2023 г.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ПРИЕ 76-Я СИ ВИПУСК (ГОЛЯМА СТАРТОВО-АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/9 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка