Rheinmetall печели голяма поръчка за наземни стартови системи за германските ВВС

Pan.bg 04 юли 2022 | 10:39 views (623) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Rheinmetall получи нов и важен договор от германските ВВС. Рамковият договор, възложен чрез германската агенция за обществени поръчки BAAINBw, е на стойност до 18 милиона канадски долара (13 милиона евро) и ще продължи през следващите 3 години. Между 2022 г. и 2025 г. Rheinmetall ще достави на германските ВВС 16 нови мобилни стартови устройства с интегрирано наземно захранване (MSU-GP). Договорът също така включва модернизация на 48 единици MSU-E, които в момента се използват, до най-новата версия MSU-GP.

Германските ВВС използват Rheinmetall MSU за старт на целия си флот от самолети, включително Eurofighter, от 2014 г. насам. Новият договор е продължение на над 10-годишна традиция.

Rheinmetall MSU-GP, единствената наземна стартова единица по рода си
Проектирана с приоритет надеждност и гъвкавост, Rheinmetall MSU-GP е надеждно решение за всяко излитане. Като единственото задвижвано от турбина устройство за наземно стартиране, то е по-леко за експлоатация и по-компактно от устройство с дизелов двигател. Възможността за транспортиране по въздух е доказана в целия свят, дори при екстремни климатични условия.

Интегрираното наземно захранване означава 2-в-1: спестява критично пространство, като подава както въздух, така и електрическо захранване. Всичко това е интегрирано в едно устройство с подобрена ефективността на разходите. Мобилните стартови единици (MSU) на Rheinmetall имат както военни, така и търговски приложения и широка международна клиентеа. Тези единици се експлоатират на летищата по целия свят: повече от 1200 са продадени в повече от 40 страни.

Във военнта област MSU на Rheinmetall се използват не само от германските ВВС, но също така работят и с американските ВМС, които ги използва на всички свои самолетоносачи.

С доверието на цивилни компании, включително всички големите германски авиокомпании, British Airways, American Airlines, Air New Zealand и FedEx, MSU могат да стартират дори за най-взискателните самолети, включително B777-300ER и A380.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка