Wizz Air е най-устойчивата нискотарифна авиокомпания според World Finance Sustainability Awards 2022

Pan.bg 30 юни 2022 | 14:54 views (531) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на wizzair.com

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, бе обявена за най-устойчивата нискотарифна авиокомпания на Световните награди за финансова устойчивост за 2022 г. (World Finance Sustainability Awards 2022).

World Finance отличи победителите за техния принос за осъществяването на трансформативна промяна в сектора и по-специално – похвали дългогодишния ангажимент на Wizz Air към устойчивост с нейната амбициозна програма за обновяване на флотилията и инициативите ѝ за пестене на гориво. Wizz Air e авиокомпанията с най-ниските въглеродни емисии на пътник-километър в Европа и е поела ангажимент допълнително да намали емисиите си с 25% до 2030 г. в сравнение с нивата от 2019 г.

Неразделен елемент от стратегията за устойчивост на Wizz Air е нейната флотилия от Airbus самолети, която е една от най-младите в Европа и в момента се състои от 154 самолета със средна възраст 4,93 години. Оборудван с най-новите технологии в авиацията, моделът Airbus A321neo предлага 50% намаление на шумовия отпечатък, 20% намаление на разхода на гориво и 50% намаление на емисиите на азотен оксид в сравнение с по-ранните модели самолети. Wizz Air също така наскоро подписа меморандум за разбирателство с Airbus, за да проучат възможностите и потенциала на високо ефективни, ултра-евтини операции, задвижвани с водород.

Вече за четвърта година подред Световните награди за финансова устойчивост (World Finance Sustainability Awards) награждават компаниите, които поставят зелените ценности на предна линия в своите бизнес операции. Наградите обхващат 30 различни индустриални сегмента, покривайки всичко – от здравеопазване до електронни плащания и авиация.

Йохан Айдхаген, главен директор по въпросите на екипа, околната среда, социалните и институционалните въпроси в Wizz Air, каза: „За нас е чест да бъдем признати за най-устойчивата нискотарифна авиокомпания от World Finance Sustainability Awards – това е доказателство за нашия непрекъснат ангажимент към устойчивост. Оставаме амбицирани да изпълним нашата стратегия за устойчивост и продължаваме да инвестираме в авангардни технологии, проправяйки пътя към по-устойчиви въздушни пътувания. Ние водим индустрията с пример. Всъщност, ако всяка авиокомпания беше толкова ефективна, колкото Wizz Air, европейските авиационни въглеродни емисии биха намалели с 34%. Благодарение на нашата модерна флотилия, инициативи за пестене на гориво и инвестиции в технологии, ние гарантираме, че днес Wizz Air е най-ефективният за околната среда избор на въздушен транспорт“.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка