ПРЕКРАСЕН АВИАЦИОНЕН ПРАЗНИК ПО СЛУЧАЙ 110-ТА ГОДИШНИНА НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА АВИАЦИЯ- 1част (фотогалерия)

Pan.bg 25 юни 2022 | 23:43 views (25720) commentaries(0)
img pan.bg, Н.Димов

Днес хиляди граждани посетиха авиобаза Граф Игнатиево, където се отбелязаха 110-годишнината от създаването на българската бойна авиация и 85-годишнината от връчването на бойните знамена на авиационните части.

Нашите ВВС са едни от първите в световната история на авиацията и през годините са били винаги верен страж на родното небе.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В отбелязването на това знаменателно събитие официални гости бяха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Пред хилядите приятели на авиацията ВВС демонстрираха способности с наситена летателна програма („Търсене и спасяване на катапултирал се летец във враждебна среда”, Визуално доразузнаване на периметъра,Непосредствена авиационна поддръжка и бойно маневриране
на L-39ZA, Осигуряване на периметъра,Инфилтрация на спасителен екип по способа РАПЕЛ и извличане с лебедка, Изпълнение на мисия „Air Policing”, Пожарогасене от въздуха, Въздушно разузнаване и целеуказване от въздуха, Въздушни демонстрации, маневрен въздушен бой,
Десантиране по парашутен способ, висш пилотаж с МиГ-29)в която участваха МиГ-29, Су-25К/УБК, C-27J „Спартан“, L-410, L-39ZA, PC-9M, Zlin Z242L и вертолети Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Bell206.

На статичния показ бяха показани много летателни апарати на нашите ВВС (сред които Ан-2, РС-12), както и въоръжение, оборудване и системи. Сред изненадите бяха и два изтребителя F-16 от авиобаза Авиано, както и ЗРК С-300 на българската ПВО.

По време на празника стартира и дарителската кампания на фондация "Български Военновъздушни сили" за "Съхраняване и възстановяване на български авиационни реликви", подкрепена от Военновъздушните сили.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРЕКРАСЕН АВИАЦИОНЕН ПРАЗНИК ПО СЛУЧАЙ 110-ТА ГОДИШНИНА НА БЪЛГАРСКАТА  ВОЕННА АВИАЦИЯ- 1част (фотогалерия)

ПРЕДИШНА СНИМКА 19/31 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка