WIZZ AIR ЩЕ СЪЗДАДЕ СВОЯ НОВА АВИОКОМПАНИЯ В МАЛТА

Pan.bg 17 май 2022 | 16:55 views (474) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на wizzair.com

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа и един от най-устойчивите авиопревозвачи, обяви, че възнамерява да създаде нова авиокомпания в Малта.

Въз основа на документа „Споразумение за преразпределяне на отговорността“, подписан днес между Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз (EASA) и Дирекцията за гражданско въздухоплаване на Малта (CAD), Wizz Air планира да подаде заявление за издаване на свидетелство за авиационен оператор (AOC) от EASA и оперативен лиценз (OL) за своето малтийско дъщерно дружество.

При на потвърждение на свидетелството за авиационен оператор и на оперативния лиценз, Wizz Air Malta може да започне операции през октомври 2022 г. със самолети, регистрирани в Малта.

Главният изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади заяви: „Имаме удоволствието да обявим намерението си да създадем нов филиал на авиокомпанията в Малта. Wizz Air постоянно оценява структурата на своя бизнес и проучва възможности за откриване на нови авиационни оператори и бази в Европа и извън нея. Успешното създаване на Wizz Air Malta по-късно тази година ще помогне да затвърдим силната си позиция и да подкрепим плановете си за разширяване в Европа. Очакваме с нетърпение да работим с EASA и малтийския граждански въздухоплавателен орган, за да осъществим до край това начинание“.

Патрик Кай, изпълнителен директор на EASA допълни: „Това ще бъде нова стъпка във вече добре установеното сътрудничество между Агенцията, Малтийската дирекция за гражданско въздухоплаване и Wizz Air. Тази нова структура, при която една група ще управлява множество авиационни оператори, базирани в различни държави-членки, но наблюдавани от един и същ компетентен орган, демонстрира наличните възможности чрез прехвърляне на отговорности към EASA. Очакваме с нетърпение да работим заедно по издаването на този чисто нов лиценз и последващите надзорни дейности“.

Капитан Чарлз Пейс, генерален директор на дирекция за гражданско въздухоплаване в Малта содели: „Чест е за нас, че Wizz Air избира Малта за едно от основните си места за бизнес. Екипните усилия и подходът на Дирекцията за гражданско въздухоплаване на Малта за пореден път се доказаха като печеливша формула. Бих искал да използвам тази възможност, за да благодаря на главния изпълнителен директор и управителния съвет на Wizz Air за доверието и с нетърпение очаквам да работя с EASA и Wizz Air за издаването на свидетелство за авиационен оператор и оперативен лиценз“.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка