Rheinmetall доставя на Bundeswehr-а тренировъчни съоръжения и съвременни системи за добавена реалност за обучение по поддръжка на ВТС A400M

Pan.bg 16 май 2022 | 14:01 views (536) commentaries(0)
img
хаджи Димитър ставрев
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Германските ВВС отново се обърнаха към опита на Rheinmetall за симулация и обучение за подготовка на своя персонал на ВТС A400M. През декември 2021 г. Rheinmetall спечели търга от Федералната агенция на Германия за информационни технологии и поддръжка на оборудването на Bundeswehr-а (BAAINBw) за усъвършенствани тренировъчни съоръжения и системи с добавена реалност (AR) за обучение на персонал за поддръжка и ремонт на ВТС A400M. Поръчката е в долния двуцифрен диапазон от милиони евро.

В момента планът предвижда оборудване на Центъра за техническо обучение на Командване „Север“ на германските ВВС в авиобаза Вунсторф с няколко висококачествени тренировъчни съоръжения, включително възможност за AR. Разработени специално за този потребител, те ще позволят ефективно, много реалистично обучение на персонала по поддръжката и ремонта, без да работтя по реалния самолет. В резултат на това тренировъчните операции няма да повлияят неблагоприятно на наличността и готовността на германския флот от ВТС A400M.

Чрез комбиниране на тренировъчната платформа с допълнителна концепция за AR, разработена от Rheinmetall Electronics, тя ще позволи цялостен, интегриран подход към обучението, който обхваща съответните процедури за поддръжка, включително всички работни стъпки. Възможно е също да се използват тренировъчните съоръжения без AR системата.

Учебните съоръжения са подробни копия на различни части от ВТС A400M. Благодарение на интегрираната концепция, включваща тренировъчните съоръжения и допълнителна AR система, персоналът по поддръжката може да практикува процедури по поддръжката, все едно работи на истински самолет. Това включва пред- и следоперативни дейности във и около самолета, както и действителните механични процедури. Системата AR е в състояние да изобразява дейности, които не могат да се практикуват на тренировъчната платформа, като гарантира по-добро цялостно разбиране във всяка тренировъчна ситуация, като едновременно с това поставя задачите, изпълнявани на отделните съоръжения, в правилния контекст.

Инструкциите, провеждани с тренировъчните съоръжения, могат да бъдат сертифицирани в съответствие с DEMAR, правилата за военна летателна годност на Германия. Тази концепция за обучение за ВТС A400M е маяк в модерното обучение на персонала по поддръжката, насочвайки пътя напред не само за Bundeswehr-а, но и за ВВС на другите оператори на A400M. Освен това концепцията може да бъде адаптирана за използване с други платформи.

Представлявайки добре насочено разширяване на изчерпателната продуктова линия на A400M Rear Crew Training, тренировъчните съоръжения и AR системата значително разширяват спектъра от тренировъчни активи на Rheinmetall.

Освен тренировъчните съоръжения и AR, Rheinmetall доставя допълнителни карго устройства за обучение на различните потребители на A400M. Те включват A400M Cargo Hold Part Task Trainer (CPTT), различни усъвършенствани системи за обучение на Cargo Hold Trainer Enhanced (CHT-E), както и Load Master Working Station Trainer (LMWST).

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка