Емблематичните супертранспортери Airbus Beluga - готови да обслужват глобалното търсене на превози на извънгабаритни товари (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 25 яну 2022 | 16:55 views (1173) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 25 януари 2022 г. Airbus стартира нова услуга за превоз на въздушни товари, използвайки своя уникален флот от транспортни самолети BelugaST, за да предложи на товарни авиокомпании и други потенциални клиенти решение за техните нужди от превоз на извънгабаритни товари.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Новата услуга Airbus Beluga Transport ще предостави на клиентите с търговски договори в различни сектори, включително космически, енергийни, военни, аерокосмически, морски и хуманитарни сектори, решение за техните големи нужди от товарен авиотранспорт.

Първата мисия се проведе в края на 2021 г. с доставка от производствения обект на Airbus Helicopters в Маринян (Франция) до Кобе (Япония) за неразкрит клиент. Beluga с борден номер 3 спря, за да дозареди гориво, във Варшава (Полша), Новосибирск (Русия) и Сеул (Корея).

Филип Сабо, ръководител на отделите ATI и Air Oversize Transport в Airbus, заяви: „По-голямото напречно сечение на Beluga ще отвори нови пазари и нови логистични възможности за клиентите. В случай на товарене на хеликоптери, ако не е необходимо първо да ги разглобявате, е наистина предимство. По същия начин най-големите двигатели за търговски самолети могат да бъдат доставени в напълно окончателна конфигурация.

Базиран на дизайна на пътническия самолет A300-600, 5-членният флот от самолети BelugaST, който досега бе гръбнакът на транспортирането на големи самолетни секции на Airbus между площадките за окончателно сглобяване, бе заменен с 6-членен флот от самолети BelugaXL от ново поколение, за да подпомогне нарастването на производството на самолети Airbus.

Новата услуга Airbus Beluga Transport може да обслужи множество възможни пазарни приложения, тъй като самолетите притежават най-голямото вътрешно напречно сечение в света от всички транспортни самолети, побирайки извънгабаритни товари с до 7,1 м ширина и 6,7 м височина.

В близко бъдеще, след като Airbus пусне в експлоатация всичките 6 нови самолета BelugaXL, напълно освободеният флот от BelugaST ще бъде предаден на новосъздадена дъщерна авиокомпания със собствен сертификат за авиационен оператор (AOC) и персонал. Филип Сабо добави: „Новата авиокомпания ще бъде гъвкава и адаптивна, за да отговори на нуждите на световните пазари“.

За да се увеличи максимално възможностите на BelugaST за връщане към неговата целева международна клиентска база, за операцията се разработват нови техники и оборудване за товарене. Тези решения включват автоматизиран бордов карго товарач (OBCL) за мисии, при които платформата за товарене/разтоварване не е налична на изходното или крайното летище.

Текстове под снимки:
BelugaST е готов да транспортира извънгабаритни товари, като хеликоптери, по целия свят, както бе показано тук по време на тест по-рано през 2021 г. (сн.: ⒸAirbus S.A.S.)

Beluga #3 излита от летище Новосибирск (Русия) към крайната си дестинация Кобе (Япония) (сн.: ⒸAirbus S.A.S)

Beluga #3 на летище Новосибирск (Русия), за да зареди гориво (сн.: ⒸAirbus S.A.S)


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Емблематичните супертранспортери Airbus Beluga - готови да обслужват глобалното търсене на превози на извънгабаритни товари (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка