2021 г. във ВВС - предизвикателна, напрегната, трудна. Анализ на състоянието и подготовката през миналата година

Pan.bg 25 яну 2022 | 14:08 views (5745) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ - автор и снимки
pan.bg

По информация и на Пресцентъра на ВВСНа 25 януари 2022 г. в МО-2 се проведе Анализ на състоянието и подготовката във ВВС през миналата година. На събитието присъства и екип на списание КРИЛЕ и Pan.bg. Съвещанието започна с посрещането на зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Цанко Стойков от страна на командирът на ВВС ген.-майор Димитър Петров.

На влизане в Заседателната зала ген. Стойков изслуша доклада на зам.-командирът на ВВС бриг. ген. Петьо Мирчев. На съвещанието присъстваха командирът на СВ ген.-майор Михаил Попов; зам.-командирът на СКС бриг. ген. Васил Лазаров; командирът на 3-а авиобаза бриг. ген. Николай Русев; командирът на 24-а авиобаза бриг. ген. Димитър Иванов; началникът на ВВВУ „Г. Бенковски“ бриг. ген. Юлиян Радойски; командирът на База КУН полк. Христо Ганецовски, командирът на 16-а авиобаза полк. Филип Ангелов, командирът на 12-а авиобаза полк. Петър Банков; зам.-командирът на Първа зенитно-ракетна база полк. Цветелин Цонев; командири на военни формирования от състава на ВВС, началници на отдели и сектори в Командването на ВВС.

В своя доклад командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров отчете резултатите през изминалата 2021 г. В своето изказване той акцентира, че „2021 беше поредната тежка и динамична година в историята на ВВС. Година, в която ние отново доказахме своята решимост, твърдост и възможности да изпълняваме определените ни роля, мисии и задачи: да поддържаме и развиваме способности за контрол и охрана на българското въздушно пространство, да изпълняваме и осигуряваме презгранични операции, да участваме успешно в национални и международни учения.

Активното ни участие в задачи по мисия 3 на Въоръжените сили, допълнително утвърди престижа на Българската армия в обществото и укрепи доверието към нас.
С много упорство и инициативност се заехме с грандиозната задача да подготвим личен състав, техника и инфраструктура за приемането на новия тип боен самолет.
С постоянство продължихме работата по реализиране на останалите приоритетни проекти, включени в Портфолиото от проекти на Министерството на отбраната.
И всичко това в условията на ограничено ресурсно осигуряване, в условията на Пандемия!

2021-ва беше тежка и динамична, беше и трагична! Самолетна катастрофа, болести, КОВИД, отнеха от нас колеги и приятели, осиротяха семейства, но ние продължихме напред.
Въпреки трагичните събития през годината, въпреки трудностите от най-разнороден характер, не можем да отречем, че постигнахме и не малко успехи. Успехи, които дължим на волята, професионализма, ентусиазма и усърдието на целия личен състав.

Предизвикателствата пред ВВС за изминалата година могат условно да бъдат групирани в 4 направления:
- Личният състав винаги е бил, е и ще бъде основният компонент на способностите на ВВС и в този смисъл намаляването на отхода и повишаването на квалификацията и мотивацията на състава от всички категории и специалности бяха важни условия за успешното изпълнение на поставените задачи.
- Реализирането на проектите за модернизация, с акцент върху придобиването на новия тип боен самолет, са фундаментални за успешното развитие на вида ВС и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците от НАТО.
- Съсредоточихме максималното възможно количество ресурси, за да осигурим приемственост между поколенията, да гарантираме подготовките за носене на дежурство, да участваме пълноценно в националните и международни учения и тренировки.
- Паралелно с това на всички нива бяха предприети решителни действия за минимизиране въздействието на основните рискови фактори, свързани с безопасността на полетите, както и такива, способстващи допускането на инциденти от служебен и битов характер.
Анализът обхваща основните направления за работа през 2021 г., изводите от извършената дейност и нашите приоритети през настоящата година.
Използвам настоящото мероприятие, за да изразя своята благодарност към медиите, които своевременно, адекватно и правдиво отразяваха нашата дейност през годината. Благодаря за вашия интерес и съпричастност!“.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


2021 г. във ВВС - предизвикателна, напрегната, трудна. Анализ на състоянието и подготовката през миналата година

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/12 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка