ЕКИПАЖИ НА F-15E СЕ ПРЕБАЗИРАХА В АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО ЗА УЧАСТИЕ В ЛЕТАТЕЛНА ТРЕНИРОВКА „CASTLE FORGE 2021”

Pan.bg 18 окт 2021 | 15:56 views (2062) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: ИЦ на ВВС


Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на летателната тренировка „Castle Forge 2021“, която започва от днес, 18.10.2021 г., с участието на Военновъздушните сили и Сухопътни войски на Република България и сили и средства от 336-та бойна ескадрила от състава на 4-то бойно крило на американските Военновъздушни сили от щата Северна Каролина.

По време на откриващата церемония в присъствието на участниците бяха вдигнати националните флагове на двете страни.


„За 16 години, от 2006 г. насам, авиобаза Граф Игнатиево е домакин на повече от 20 българо-американски летателни тренировки с участието на сили и средства на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и формирования от Националната гвардия на САЩ“, припомни в словото си бригаден генерал Николай Русев, командир на авиобаза Граф Игнатиево и допълни: „Тази летателна тренировка е поредната крачка напред в развитието на нашето ползотворно сътрудничество, което доведе до реални резултати, а именно повишаване на нивото на оперативна съвместимост, подобряване на летателната подготовка на българските екипажи, както и разработването на стандартни оперативни процедури, техники и тактики в съответствие със стандартите на НАТО.“ Генерал Русев пожела на всички участници успешно и безаварийно изпълнение на съвместните задачи. От своя страна, майор Бронко Мангано, заместник-командир на американските участници за периода на летателната тренировка, благодари за гостоприемството на българската страна и потвърди, че летейки заедно, крило до крило, българските и американски Военновъздушни сили задълбочават партньорството си и приносът към колективната отбрана на НАТО.

Това е първото пребазиране на територията на нашата страна на личен състав и техника от авиобаза „Сиймур Джонсън“, които в рамките на настоящата седмица ще проведат съвместни тренировъчни действия с изтребителите МиГ-29, учебно-бойните самолети L-39ZA и самолети Су-25, както и зенитно-ракетни формирования от Военновъздушните сили и Сухопътните войски.

Изпълнението на съвместни тренировъчни задачи с формирования от САЩ е в интерес на задълбочаване на българо-американското сътрудничество и повишаване на оперативна съвместимост между армиите на двете страни.

Виж още: https://www.pan.bg/view_article-1-546866-amerikanski-iztrebiteli-F-15E-Strike-Eagle-kacnaha-v-aviobaza-graf-ignatie.html

image
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка