ТЪЖНА ВЕСТ: Почина военният журналист, офицерът от запаса полковник Любомир Михайлов

Pan.bg 16 окт 2021 | 14:31 views (797) commentaries(0)
img ...Приятели!...с прискърбие Ви съобщаваме, че на 14октомври /Петковден/ в 15.30ч. , почина нашият Голям приятел - Любомир МИХАЙЛОВ /служил в Ракетни войски, главен редактор на в-к "Над 55" , офицер от запаса завършил ВНВАУ-Шумен/... О.р. полк. Любомир Михайлов бе един от основателите и говорител на първата офицерска легия "Раковски"
Любомир Михайлов е сред най-изтъкнатите военни журналисти на водещи длъжности във вестник „Народна армия” и като главен редактор на "Патриот" - един от най-популярните вестници в началото на промените у нас след 1989 г.

След раздялата си с армията той работи във в. „Труд” и много други издания.

image


Бате Любо издъхна на работното си място - редакцията на "Над 55" ,подготвяйки поредния брой на вестника за печат, който излиза на 18 октомври.
Бате Любо е човекът , който присъства и отрази във вестника 89-тата годишнина на нашият преподавател полк. инж.Георги Димитров в с.Лик ! В бр.20 от 17 май 2021г...".
Запасни чинове споделиха радостта на полковника с окарината! На връх Великден шестима запасни чинове и приятели отидоха в мездренското село Лик да честитят 89-годишнина на о.з.полк. Георги Димитров и да споделят празника му...
Накрая си пожелахме да бъдем в Лик и на 100-годишнината на Полковника с окарината!"...
Бате Любо - с Божията помощ - за живот и здраве на 2 май2022г. на 90 - годишнината на полк. инж.Георги Димитров ще бъдем в с.Лик , твоят стол ще е там, но не празен - там са прекрасните ни спомени от Човека - Големият Бате Любо ДИМИТРОВ!
...Сбогом ПРИЯТЕЛЮ! Лек и светъл да ти е пътят в по-добрият свят! Ти ще останеш жив в нашите сърца , докато ни има!!!! Съболезнования на голямото му семейство!...Дълбок поклон - бате Любо!...Добрите хора рано си отиват , но ще запомним твоята човечност!


Поклонението пред тленните останки на Любомир Михайлов ще е в неделя, 17 октомври от 11 часа в столичния храм "Св. Седмочисленици", на ул. "Граф Игнатиев".

Поклон пред паметта му и от екипа на списание КРИЛЕ

Вижте последното интервю на Любомир Михайлов - ИСКРЕНО И ЧЕСТНО!
https://www.pan.bg/view_article-68-451511-glavniyat-redaktor-na-v-nad-55-ljubomir-mihajlov-na-75-godini-strashno-nen.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка