САЩ: Летателни изпитания на нова система за електронна война Intrepid Tiger II

Pan.bg 25 юли 2021 | 17:52 views (600) commentaries(0)
img
ПАН.БГ

Американски морски пехотинци са оборудвани с нова система за електронна война

За първи път американският морски корпус проведе летателни изпитания на най-новата система за електронна война Intrepid Tiger II (IT II), инсталирана на MV-22B Osprey , съобщава Naval News.

Ръководителят на групата на морската пехота Бил Мелен каза пред изданието, че стандартен външен блок за поставяне на комплекс за електронна война върху конвертоплан не е подходящ, тъй като MV-22 няма точки за окачване под крилата, както конвенционалните самолети . Усъвършенстваният дизайн на AN / ALQ-231 (V) 4 IT II е монтиран в багажник за полезен товар, управляван от лаптоп в пилотската кабина.IT II е високоточна система за електронна война, разработена за морската пехота. Използва се на самолети за вертикално излитане AV-8B Harrier, изтребители F / A-18A ++ / C / D Hornet, военно-транспортни самолети KC-130J и многофункционални хеликоптери UH-1Y Huey.

Както Бил Мелен поясни, версията на комплекса за електронна война за конвертиплани включва най-модерните актуализации, използващи технологии и методи за потискане на смущения. "Това ще позволи на морската пехота да се справи с непрекъснато променящите се заплахи на бойното поле и ще осигури необходимата адаптивност в бъдеще", каза Мелън.

„Използването на IT II значително ще подобри способностите на V-22 за електронна война, които са необходими на нашите командири за подпомагане на подразделенията на морската пехота“, каза ръководителят на програмата V-22, полковник от морската пехота на САЩ Брайън Тейлър.

Планира се оборудването на MV-22B с комплекси IT II (V) 4 да започне през финансовата 2023 година (започвайки на 1 октомври 2022 г.), присвояването на статута на първоначална експлоатационна готовност се очаква до края от 2024 финансова година.

Конвертопланите могат да променят посоката на своите витла от вертикална на хоризонтална и в зависимост от това да летят като хеликоптер или самолет. MV-22 "Osprey" са способни да транспортират от 24 до 32 души с оръжие на разстояние повече от 1600 км със крейсерска скорост над 440 км / ч. Те са въоръжени с картечници и малкоцевно шестоцевно оръдие.

източник
милпрес
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка