Rheinmetall получи за поддръжка от МО на Германия (Bundeswehr) първите два хеликоптера на ВВС CH-53G

Pan.bg 12 май 2021 | 09:04 views (544) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.comRheinmetall започна операции по поддръжка на флота от вертолети CH-53G на германските ВВС по график. Интегрирана в структурите на хеликоптерна ескадрила 64 в авиобаза Diepholz, Rheinmetall Aviation Services GmbH вече получи първите два вертолета за проверка в линиите (бей) за техническо обслужване в авиобазата.

Планираното начало на операциите от Rheinmetall се случи за изключително кратко време. На 27 ноември 2020 г. Bundeswehr-ът и Rheinmetall подписаха договора за поддръжка. Заедно с Luftwaffe, в района на хеликоптерната ескадра 64 в авиобаза Diepholz, всички необходими условия бяха създадени само за 77 работни дни, за да започне предоставянето на услуги точно от 29 март 2021 г. Това може да бъде постигнато само чрез много добро сътрудничество с Bundeswehr-а.

В авиобаза Diepholz хеликоптерната ескадрила 64 отговаря за основен ремонт с отделна зона и има общо пет линии за CH-53G - вертолет, който се използва от Bundeswehr-а от 1972 г.

До началото на операциите по техническото обслужване Rheinmetall Aviation Services трябваше да се справи с различни организационни и логистични предизвикателства. Наред с други неща, трябваше да бъде намерен и нает опитен персонал, а в някои случаи допълнително квалифициран и обучен в специфичните изисквания на Bundeswehr-а. Освен това трябваше да бъдат организирано закупуването на многобройни инструменти и работно оборудване.

Относно Rheinmetall Aviation Services:
Базираната в Бремен Rheinmetall Aviation Services GmbH е основана в началото на 2019 г. за стратегическо сътрудничество с Sikorsky, производител на вертолетите CH-53, за проекта за нови тежки транспортни хеликоптери (STH). Rheinmetall и Sikorsky работят в тясно сътрудничество по различни проекти по обществени поръчки от 2009 г. насам. Уменията, придобити в рамките на това партньорство, ще бъдат използване в интерес на Bundeswehr-а за дейностите в авиобаза Diepholz.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Rheinmetall получи за поддръжка от МО на Германия (Bundeswehr) първите два хеликоптера на ВВС CH-53G

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка