Bundestag-ът одобри финансиране за БРЕМ; радарни сензори за Tornado; БЛА; летателно обучение и ИТ технологии

Pan.bg 21 апр 2021 | 16:22 views (433) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на janes.com

На 15 април 2021 г. бюджетната комисия на Bundestag-а, германският парламент, одобри финансиране за закупуване на бронирани инженерни машини (БРЕМ); радарни предупредителни приемници (RWR) за изтребител-бомбардировачите Tornado; вертолетни безпилотни летателни апарати (БЛА) за фрегатите K130, обучение на вертолетни пилоти и ИТ оборудване за армията.

Министерството заяви, че 295 милиона евро са одобрени за БРЕМ на базата на ОБТ Leopard 2, за да заменят сегашните инженерни машини Dachs, които са на въоръжение в германската армия от 1989 г. Новата инженерна машина ще бъде оборудвано с плуг и механична "ръка".

Около 105 милиона евро бяха отпуснати за подмяна на RWR на изтребител-бомбардировачите Tornado, за които няма повече резервни части в средносрочен план, с нови системи с по-бързи процесори и допълнителни интерфейси и връзки за облекчаване на натоварването върху авиониката на самолета.

Около 78 милиона евро са предвидени за програма за обществени поръчки за оборудване на две корвети K130 на германския флот с БЛА с вертолетни БЛА. Първата фаза ще включва адаптиране на летателните апарати към изискванията на Bundeswehr-а и оборудване на корветите със система, състояща се от два БЛА и контролна станция. По време на следващата фаза на серийно производство ще бъдат доставени още две системи - една за обучение, включително симулация, а другата за инсталиране в останалите три корвети K130.

На снимката:
Бюджетната комисия на Bundestag-а одобри 105 милиона евро за замяна на RWR на изтребител-бомбардировачите Tornado. (сн.: Airbus)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка