Ако САЩ не доставят F-35 на ОАЕ, Китай може да достави своите J-20

Pan.bg 28 фев 2021 | 11:22 views (478) commentaries(0)
img
пан.бг

Китайски медии: Ако САЩ не са готови да доставят изтребители F-35 на ОАЕ, Китай може да се споразумее за доставката на J-20


Военно-тематичният раздел на китайския портал Sina посочва проблеми с доставката на изтребители F-35 за ОАЕ. Китайски автори посочват, че тези проблеми са потвърдени по време на изложението на оръжията, проведено в Абу Даби, където САЩ не са подписали предварително обявения договор за придобиване на американски изтребители за ВВС на Обединените арабски емирства.


Беше отбелязано, че САЩ „вероятно вземат предвид опасенията на Израел, който не иска арабските съседи в региона да разполагат с най-новата военна техника“. Отбелязва се също, че „Китай би могъл да се възползва от ситуацията в своя полза“.

От материал в Sina Military:

Ако някой подозира, че след като администрацията на Байдън е спряла мащабните продажби на оръжие в ОАЕ, отношенията между САЩ и ОАЕ са се превърнали в труден формат. Отсъствието на САЩ от изложението в Абу Даби несъмнено доказва това . Ако САЩ не са готови да доставят изтребители F-35 на ОАЕ, тогава Китай може да се споразумее за доставката на своите J-20.

Китайската преса отбелязва, че Съединените щати са били представени в Абу Даби само от "командващия флота на Централното командване и заместник-командира на ВВС". Но се твърди, че не са водени значими преговори за доставката на F-35.

Сина:

САЩ изпратиха сигнал до страните от Персийския залив, че не могат да се считат за постоянни съюзници. Те сами преразглеждат сделките, отменяйки собствените си решения без много обяснения. Близкият изток ясно ще вземе предвид този сигнал и ще разбере, че в света има по-надеждни партньори.

Припомняме, че по-ранни преговори за доставка на изтребители F-35 за ОАЕ бяха проведени от администрацията на Тръмп, включително във формата на „голямата сделка за Близкия изток“.


източник

тасс
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка