Завърши първият за годината курс в Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“

Pan.bg 15 фев 2021 | 06:44 views (3186) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на ВВВУ "Г. Бенковски"В Професионалния сержантски колеж – ВВС (ПСК-ВВС) към ВВВУ „Г. Бенковски“-Долна Митрополия се проведе първият курс „За длъжност „Заместник командир на взвод“ и приравнени и военно звание „Старши сержант“. В курса взеха участие 19 военнослужещи от формирования на ВВС.

На специална церемония военнослужещите получиха удостоверенията си от Началника на ВВВУ „ Георги Бенковски“ бригаден генерал Юлиян Радойски. За отличните им постижения и висок успех – Отличен 5,71, той награди сержант Райна Параскова от ПСК –ВВВУ „Георги Бенковски“ и сержант Тошко Петков от в.ф. 54320-Божурище.

Поради създалата се противоепидемиологична обстановка курсът се проведе в два периода. Първият етап, за времето от 25.01. 2021 г до 30.01.2021 г. бе в електронна среда. За този период специализантите преминаха теоретични и методически занятия по Устави, Огнева подготовка, Тактическа подготовка и Военно-лидерска подготовка. Занятията от втория етап – от 01.02.2021 г до 12.02.2021 г. бяха практически и методически в присъствена среда със занятия от горепосочените дисциплини, както по Физическа и Строева подготовка, Военна топография.

Основните цели на курса са специализантите да повишат своята командирско - методическа подготовка и да изградят умения за самостоятелно взимане на решения и успешно командване, администриране, организиране и ръководство на учебния процес в поверената им войскова единица, съгласно изискванията на регламентиращите документи.
Въпреки пропуските в материалното осигуряване нивото на обучение предоставено от страна на инструкторския състав на ПСК е достатъчно качествено и кореспондира с предвидените по програмата цели.

Средният успех на курса „За длъжност „Заместник- командир на взвод“ и приравнени и военно звание „Старши сержант“ е много добър 4,64.

Курсистите бяха поздравени от Заместник-Началника на ВВВУ „Георги Бенковски“ по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Андриян Колев и офицерски кандидат Любен Василев - Директор на Професионалния сержантски колеж.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Завърши първият за годината курс в Професионалния сержантски колеж – ВВС към ВВВУ „Георги Бенковски“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка