Lufthansa ще предлага билети по 9 евро, за да запази слотовете си на важни летища

Pan.bg 25 яну 2021 | 10:42 views (902) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
simpleflying.comНа 21 януари 2021 г. изпълнителният директор на Lufthansa Карстен Спор разкри, че ще авиокомпанията ще изпълнява полети с цени на билетите само 9 евро (11 долара), ако това позволи на авиокомпанията да запази слотовете си на големите летища. Преди това Спор беше известен с това, че нарича такива цени, предлагани от конкурентите му, като безотговорни.

Слотовете на големите летища обикновено са строго контролирани. Ако не ги използвате, ги губите. Прагът, при който те обикновено се губят, е ако се използват по-малко от 80% от времето. В миналото това е довеждало до това авиопревозвачи, да извършват призрачни полети, за да задоволят нуждите си от слотове през по-малко натоварените зимни месеци.

Тези правила доведоха до проблем, когато пандемията настъпи. Авиокомпаниите искаха да отменят полети предвид огромния спад в броя на пътниците. Те обаче не искаха да загубят скъпоценните си слотове. За щастие Еврокомисията реши доста бързо да приложат изключения за авиокомпаниите. Европейската комисия се стреми да въведе отново правила за слотовете от разсписание Лято 2021.

Билети от € 9 на Lufthansa?
На 21 януари 2021 г. изпълнителният директор на Lufthansa Карстен Спор заяви в разговор с Eurocontrol, че ще обмисли възможността да предложи тарифи от 9 евро за полети, ако авиокомпанията трябва да изпълнява празни полети, за да поддържа слотове. В крайна сметка, спечелването на 9 евро от един пътник би било с 9 евро повече, отколкото ако полетът бъде изпълнен празен. Спор коментира: „Всяка авиокомпания като нас, която зависи от хъбовата система, ще направи всичко необходимо, за да защити своите слотове. Ако трябва да летим празни, вероятно сами ще предложим билети по 9 евро, за да запазим тези полети в системата ... Отказът от основни слотове в даден хъб ще е във вреда за поколения служители на Lufthansa или Air France или British Airways или KLM. От една страна, Европейската комисия иска да намали въглеродния отпечатък. Ако те ни принудят да летим празни, това би било лудост. Мисля, че ще това ще стане извество публично много бързо. Ето защо все още съм оптимист, че освобождаването от слотове по един или друг начин ще бъде удължено".

Коментарите на Spohr са изненадващи, тъй като сме свикнали той да атакува билети с цена 9,99 евро
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
на Ryanair. Спор възобнови дебата през юли 2020 г., когато нарече таксите от 9,99 евро екологично и икономически безотговорни, като заяви, че такива билети увреждат репутацията на авиационната индустрия.

Изглежда, че сега Спор вярва, че подобни празни полети бързо биха спечелили неодобрението на медиите и обществеността, принуждавайки Европейската комисия да удължи освобождаването от слотове.

На снимките:
Boeing 747-8 на Lufthansa, която успя да избегне неикономични полети благодарение на освобождаването от правилата за слотовете (сн.: Tom Boon – Simple Flying)
Карстен Спор, изп. директор на Lufthansa

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Lufthansa ще предлага билети по 9 евро, за да запази слотовете си на важни летища

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка