Lufthansa планира най-дългия си чартърен полет - 15 часа с Airbus A350 от Хамбург до Фолклeндските острови

Pan.bg 22 яну 2021 | 18:56 views (593) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на simpleflying.com

image

Германскитя национален авиопревозвач Lufthansa се готви да изпълни 15-часов чартърен полет от Хамбург до Mount Pleasant на Фолклeндските острови на 1 февруари 2021 г. Гигантското пътуване на 13 700 километра ще бъде извършено от един от новите Airbus A350 на авиокомпанията , който според него е най-стабилните самолет.

От началото на пандемията доста самолети бяха забелязвани по някои странни и прекрасни маршрути. Наскоро летище Франкфурт посрещна няколко мисии на Boeing 787 на Qantas за мисии за репатриране. Междувременно друг германски A350, принадлежащ на правителството, наскоро летя по дълъг маршрут, изпълнявайки най-дългия полет A350 в света досега с продължителност 19 часа и 13 минути. Lufthansa се стреми д апостигне малко по-кратък полет с еднократен чартър.

15 часа до Фолкландските острови
Lufthansa планира да лети с Airbus A350 от Хамбург до Фолкландските острови. Този полет обаче няма да бъде просто дълъг полет. Това ще бъде най-дългият полет, който Lufthansa някога е осъществявала, откакто е започнала полети преди 66 години.

Чартърат сполетен номер LH 2574 ще отпътува от Хамбург на 1 февруари с 92 пътници на борда. Половината ще бъдат учени, част от предстоящата експедиция на изследователския кораб Polarstern. Другата половина ще бъде екипажът на кораба, ангажиран с пътуването. Разбира се, тъй като полетът се извършва в контекста на пандемията, ще с евземат допълнителни предпазни мерки.

Полет по време на пандемия
Фолклендските острови са практически без COVID, като средният брой случаи през 7-дневен период никога не надвишава един от началото на пандемията. Целта е да се запазят нещата по този начин. Порад итази причина кептън Ролф Узат и неговите 17 колеги, ангажирани с полета, вече са в 14-дневна карантина в Германия, както и пътниците на полета.

На снимките:
Lufthansa планира да лети с Airbus A350-900 от Хамбург до Фолклeндските острови (сн.: Винченцо Пейс - JFKJets.com)
Екипажът на полета започна карантина на 16 януари 2021 г. (сн.: Lufthansa)
Полетът до Фолклендските острови се планира да отнеме 15 часа, което го прави най-дългият полет на Lufthansa в историята й (сн.: Lufthansa)
Летище Mount Pleasant на Фолклeндските острови (сн. David Morrison)


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Lufthansa планира най-дългия си чартърен полет - 15 часа с Airbus A350 от Хамбург до Фолклeндските острови

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка