Airbus актуализира производствените нива в отговор на пазарната среда и те ще останат по-ниски за по-дълго време

Pan.bg 22 яну 2021 | 09:10 views (295) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 21 януари 2021 г. в централата си в Тулуза Airbus SE актуализира плановете си за производствените си темпове за моделното семейство A320 в отговор на пазарната среда. Новите средни темпове на производство за семейство A320 сега ще доведат до постепенно нарастване на производството от сегашното ниво от 40 самолета/месец до 43 през третото тримесечие и до 45 самолета/месец през четвъртото тримесечие на 2021 г. Този нов производствен план представлява по-бавен растеж от очакваното по-рано ниво от 47 самолети/месец от третото тримесечие на 2021 г.

Месечният темп на производство на A220 ще се увеличи от 4 на 5 самолета/месец от края на първото тримесечие на 2021 г., както бе предвидено и по-рано.

Очаква се производството на широкофюзелажните самолети на компанията да остане стабилно на сегашните нива, като месечните темпове на производство са съответно 5 самолета/месец за А350 и 2 самолета/месец за A330. Новото решение отлага потенциалното увеличение на темпа на производство на A350 за по-късен етап.

Airbus продължава да следи отблизо пазара. С тези ревизирани нива на производство Airbus запазва способността си да задоволява търсенето на клиентите, като същевременно защитава способността си за по-нататъшно адаптиране с развитието на световните пазари. Airbus очаква пазарът на търговски самолети да се върне до нивата отпреди пандемията от COVID-19 между 2023 и 2025 година.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка