Rheinmetall ще достави цифрова класна стая за вертолета NH90 NTH Sea Lion на германските ВМС във авиобаза Нордхолц

Pan.bg 19 яну 2021 | 16:56 views (367) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на rheinmetall.com

Германският флот за пореден път разчита на симулационната експертиза на Rheinmetall, когато става въпрос за обучение на екипажите на хеликоптера NH90 NTH Sea Lion. През декември 2020 г. европейската организация за доставки и управление на NH90 NAHEMA възложи на компанията договор за цифрова класна стая Asterion, предназначено за военномроско авиокрило 3 в авиобаза Nordholz на брега на Северно море. Доставката ще се извърши по-късно тази година.

Цифровата класна стая Asterion ще се използва за обучение на персонал по поддръжката на морския транспортен хеликоптер NH90 NTH Sea Lion. Наред с други неща, системата разполага с кокпит с "мек" панел, на който приборното табло е изобразено чрез сензорни екрани, съчетани с конзола за управление на мисията, необходима за обучение на военноморски хеликоптер. Пакетът включва също софтуер Asterion, настолен хардуер и таблети.

Asterion е модерна, интегрирана, цялостна концепция за обучение за всички фази на обучение. Тя точно симулира поведението на пълния набор от функции на хеликоптера, включително неговите хидравлични, електрически и тактически системи. С доставката в края на лятото на 2021 г., цифровата класна стая Asterion ще отбележи още един крайъгълен камък в дългогодишното партньорство на Rheinmetall с германския Bundeswehr. Подобна форма на симулационен софтуер Asterion вече е интегрирана във функционалния кокпит на NH90 NTH Maintenance Training Rig, който се използва за обучение на обслужващ персонал за нуждите на Naval Air Wing 5.

Германската армия също използва симулационна технология Asterion в своите системи за обучение на наземния екипаж в Международния център за обучение на хеликоптери във Фасберг в Долна Саксония. Тук специалистите по поддръжка и ремонт на армейската авиация се обучават по оперативни процедури и процедури по поддръжка в кокпитите, произведени от Rheinmetall, всеки от които е съвършенно копие на версията на на NH90 за Сухопътните сили.

Програмата NH90 се счита за най-голямата военна хеликоптерна програма в Европа, за която Rheinmetall сега предоставя допълнителни ресурси за обучение. Междувременно симулационната технология Asterion е включена в списъка на NAHEMA - Организацията за доставки и управление на програмата NH90, което означава, че вече може да бъде доставена от всяка държава потребител на NH90, редица от които вече обяви сериозен интерес към концепцията.

Междувременно германският флот получи първите си многофункционални хеликоптери NH90 NTH Sea Lion, чиито екипажи за поддръжка скоро ще бъдат подложени на цялостно обучение със симулатори на Rheinmetall. Особено в началната фаза основен приоритет е обучението и преквалификацията на персонала за ремонт и поддръжка на този изключително сложен нов хеликоптер.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка