ВИСОКА ОЦЕНКА В ГОДИШНИЯ АНАЛИЗ НА АВИОБАЗА КРУМОВО

Pan.bg 18 яну 2021 | 19:59 views (1788) commentaries(0)
img
КОМАНДИРЪТ НА ВВС ПРИСЪСТВА НА ГОДИШНИЯ АНАЛИЗ НА АВИОБАЗА КРУМОВО ЗА 2020 ГОДИНА
ВО НА ВВС

На 15 януари 2021 г. във военно формирование 32040 – Крумово се проведе годишен анализ на дейността на 24-та авиационна база за 2020 г., на който присъстваше командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров.

В анализа командирът на 24-та авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов подчерта, че 2020 г. бе поредната изпълнена с присъщите за авиобазата динамика и много предизвикателства във всички направления от дейността й. Година, в която цялостната дейност бе провеждана в условия на дефицит от финансови и материални средства и в сложна обстановка, възникнала от бързото и широко разпространение на коронавируса Covid-19, предизвикал световна пандемия. Усилията на командването, щаба и формированията от 24-та авиобаза бяха насочени за решаване на основните задачи поставени на авиобазата от командира на Военновъздушните сили.

image

През изминалата година личен състав от авиобазата взе участие в изпълнението на Съвместна българо-американска летателна подготовка "Тракийско лято 2020", Съвместна летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“, Тактическо учение “Балканска стена 20”, Тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 2020”, Тактическо учение с бойни стрелби – "ШАБЛА 2020" и съвместно българо-гръцко учение „Green Bridge 2020”. От в.ф. 32040 – Крумово се проведоха полети над море за поддържането подготовката на летателния състав, носещ дежурство за АСО, а в.ф. 24900 - София взе участие в съвместни тренировки със звеното за медицинска евакуация към ВМА и осигуряване на парашутни скокове за нуждите на парашутисти от състава на ВВС, СВ, ВМС и НВУ „Васил Левски“.


По време на участието в съвместни тренировки екипажите придобиха опит по планиране и провеждане на операции в многонационална среда, което от своя страна повиши оперативната съвместимост на авиационните формирования с партньорите от НАТО.
Също така през 2020 г. екипажи и формирования от авиобазата изпълниха някои по-характерни задачи, сред които задачи за въздушен транспорт със самолети С-27J, L-410 и РС-12 до Полша, Хърватска, Белгия, Германия и Румъния и с вертолет AS532AL до Косово; задачи за въздушен транспорт със самолет С-27J на медицински екипи и пациенти в страната и Франция; въздушен транспорт със самолет С-27J за превоз на български студенти от Китай заради COVID-19; динамичен показ по случай
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > 6-ти май на летище Граф Игнатиево и УП „Црънча”; пожарогасене с вертолет Ми-17 в районите на с. Селиминово, с. Студена и с вертолет AS532AL в районите на яз. Жребчево, с. Лесово, с. Студена, гр. Карлово, с. Полски Градец; четири задачи за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси в област Смолян.

Командирът на 24-та авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов благодари на личния състав за положените усилия при решаване на поставените задачи и изрази увереност, че авиобазата ще се справи успешно с предстоящите задачи през 2021 година, въпреки всички кадрови, финансови, логистични и епидемиологични предизвикателства.

image

От своя страна командирът на българските Военновъздушни сили генерал-майор Петров използва възможността да изкаже високата си оценка към Командването на базата и благодари за положените усилия от личния състав, като припомни, че именно военнослужещите и цивилните служители стоят в основата на всички успешно реализирани задачи и мисии и подчерта, че те са най-важния ресурс.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВИСОКА ОЦЕНКА В ГОДИШНИЯ АНАЛИЗ НА АВИОБАЗА КРУМОВО

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка