България се присъединява към Партньорството за поддръжка на хеликоптери към Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване

Pan.bg 13 яну 2021 | 14:25 views (1020) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МС

На 1 3януари 2021 г. Министерският съвет прие решение за присъединяване на Република България към Партньорството за поддръжка на хеликоптери, към Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване с цел осигуряване на летателната годност и поддръжката на вертолети AS 532 AL Cougar и двигатели MAKILA 1 Al от състава на Военновъздушните сили (ВВС) на Република България.

Сигурността на страната, изисква поддържането и развитието на способности на транспортна вертолетна ескадрила, като част от способностите на ВВС, за изпълнение на широк спектър от задачи както в национален формат, в т.ч. транспортиране на личен състав и товари, аварийно-спасително осигуряване, пожарогасене, авиомедицинска евакуация, задачи за нуждите на други министерства и ведомства, така и от участието им в изпълнението на поетите към НАТО ангажименти.

С осигуряването на летателната годност и поддръжката на вертолети AS 532 AL Cougar и двигатели MAKILA 1 Al се цели възстановяване на техническото състояние и необходимите способности за изпълнение националните и съюзни ангажименти. С интегрирането на нови системи и обучение на инженерно-техническия и летателен състав ще се постигне оперативна съвместимост на силите и средствата както в национален, така и в съюзен формат. Това от своя страна ще доведе до изпълнение на поетите съюзни ангажименти на Република България по отношение на колективната система за сигурност.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


България се присъединява към Партньорството за поддръжка на хеликоптери към Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка