Летящ старт за отборите на ВВВУ „Георги Бенковски“ на държавните военни шампионати през 2020 г. (СНИМКИ)

Pan.bg 03 дек 2020 | 10:06 views (1155) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на ВВВУ "Г. Бенковски"Отива си 2020 година – напрегната, емоционална, пандемна! Година, която ще остане паметна в историята на съвременното авиационно образование – възстановяването на ВВВУ „Георги Бенковски“! Това даде възможност на подвластните на магията на спорта курсанти и военнослужещи да представят отново любимото училище след 18 годишно прекъсване.

Пандемията пък се отрази на годишния армейски спортен календар. Повечето от турнирите се проведоха през есента с голям интензитет. Въпреки това, ВВВУ “Георги Бенковски“, благодарение подкрепата на командването в лицето на Началника на училището бригаден генерал Юлиян Радойски и неговите заместници и треньорската и менторска дейност на доц. д-р Юрий Топчийски и майор Николай Николов бяха сформирани отборите, които сигурно изненадаха традиционните победители.

Бенковци участваха в държавните военни шампионати по 6-те вида спорт и от 12 квалитетни отбора, с летящ старт заемат почетното 4-то място в крайното годишно класиране.
Намесиха се и в състезанията организирани от НВСФ. Представиха достойно ВСК „Георги Бенковски“, извеждайки го до 7-мо място от 28 клуба, членове на военната спортна федерация, въпреки, че пропуснаха футболните турнири.

Старши експерт II степен Майор Николай Николов сподели: "Представителните отбори по видовете спорт на ВВВУ се подготвяха при ограничения наложени от пандемията и сгъстения спортен календар. На едни и същи състезатели се налагаше да участват в състезания и подготовка за следващо такова без прекъсване. Стрелбището на УЦ „Николаево“ не може да посрещне изискванията за провеждане на подготовка в стрелковите дисциплини. Въпреки тези трудности и скъсеното време за подготовка ВВВУ зае престижното 4 място, благодарение на правилния подбор и безкрайно мотивираните състезатели. При първото си участие те успяха да разучат и дори да усъвършенстват някои тънкости при изпълнение на дадени елементи при различните видове спорт. Връх в представянето на отборите, бе заемането на 3 място в ДВШ по „Дуелна и щафетна стрелба“, едно състезание което е изцяло в природата на Сухопътните войски. Доказахме, че при недостатъчна подготовка, но с правилен подбор и мотивация с един прекрасен човешки ресурс, с който разполага ВВВУ в лицето на курсантския състав, може да се постигнат високи спортно-технически резултати. От тук нататък следва надграждане“.

И мнението на ревностната състезателка, участвала в много от шампионатите, випускничката старшина инж. Ивелина Колева, специализация „Летищно осигуряване“: "Удовлетворена съм, защото знам
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > > колко старание, усилия и пот отне на отборите ни в различните спортни дисциплини за да бъде училището ни на челната 4-та позиция...
Преди да се възроди училището се състезавахме на всички тези шампионати, но разпръснати по клубове на различни формирования. Докато под името „Георги Бенковски“ се почувствахме от четата му, защитавахме името му и се опитвахме като първа година от възстановяването да се представим на ниво! Защото курсантите от Долна Митрополия , които бяха незабележими през годините и неактивни на военните шампионати, показахме, че и ние можем да стреляме и бягаме. Това ни обедини и покрай състезанията се засилиха връзките помежду ни, опознахме се курсантите със спортна страст и създадохме приятелства, които в ежедневието и натовареността с лекции няма как да се случи.
Представянето ни е достойно, гордея се с колегите, надявам се 2021 да е нашата година и вече добили тренинг и опит да се представим още по-добре , т.е. да сме в тройката! Като състезател в много от шампионатите тази година виждам ,че конкуренцията е голяма . Състезаваме се с професионалисти, част от които са вече от „запаса“. Да се състезаваш с хора, които преди да станат част от елита на българската армия са били професионални състезатели и да знаеш, че мериш сили с тях е мотивиращо, че може и ти макар и любител спортист да бъдеш по-добър. Ако можеш правилно да разпределяш времето си, да тренираш по правилния начин, с правилните техники, всичко би било възможно …“

Благодарение на активните спортисти и чрез съдействието им, Курсантско-студентския съвет осъществи няколко много интересни вътрешни турнири – от „Предизвикателството на Мърф“, „Аз съм готов да помогна“ до 8-мото издание на спортния турнир „Панайот Узунов“.

От тази есен майор Николов и курсант старшина Колева повишават квалификацията си по Спортна педагогика във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В навечерието на Коледа отборите ще получат нови спортни артикули.

А мечтата е – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СПОРТНИЯ КОМПЛЕКС!

Коледа идва – мечтите се сбъдват !

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Летящ старт за отборите на ВВВУ „Георги Бенковски“ на държавните военни шампионати през 2020 г. (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка