САЩ и Lockheed Martin също подадоха оферта за F-35 за Швейцария

Pan.bg 20 ное 2020 | 08:46 views (517) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на lockheedmartin.com

На 18 ноември 2020 г. правителството на САЩ и Lockheed Martin подадоха оферта за F-35 до швейцарското правителство в подкрепа на конкурса на Швейцария за нов боен самолет (NFA).

Предложението за F-35 е пакетно предложение, което включва до 40 самолета F-35A, решение за поддържане, съобразено с изискванията на швейцарската автономия, и цялостна програма за обучение. Офертата включва също индустриален пакет, предоставящ на швейцарската индустрия значителни възможности за работа по програмата F-35. Ако F-35 бъде избран за новия изтребител за Швейцария, тази индустриална работа ще се проведе във всички швейцарски региони. Швейцарската индустрия има възможността да се конкурира за директно производство на компоненти за всички произведени F-35, проекти за поддържане, фокусирани върху подкрепата на швейцарските военновъздушни сили и засилване на автономността на Швейцария, както и проекти за киберсигурност, пряко свързани с F-35.

Офертата използва F-35 Global Support Solution за устойчиво развитие, за да гарантира, че Швейцария се възползва от европейските икономии от мащаба F-35, за да реализира по-ниски разходи за поддържане на швейцарските ВВС. Той също така включва шестмесечен пакет резервни части, за да се гарантира, че швейцарските ВВС имат способността да извършват автономни операции, ако е необходимо. Lockheed Martin също така предлага опция за сглобяване на четири самолета в Швейцария, за да гарантира, че швейцарските военновъздушни сили и швейцарската индустрия получават разбиране за това как да поддържат самолета F-35 и неговите усъвършенствани възможности за живота на програмата.„Уверени сме, че нашата оферта за F-35 е най-доброто и най-достъпното решение за швейцарското състезание за NFA. Ние предлагаме единствения изтребител от 5-то поколение на цената на самолети от 4-то поколение, като същевременно предлагаме на Швейцария самолет, който ще защитава швейцарския суверенитет за десетилетия напред“ заяви Грег Улмер, вицепрезидент и генерален мениджър на програмата F-35.

Към днешна дата F-35 е избран от 13 държави и оперира от 26 бази в целия свят, като 9 държави оперират с F-35 на своя територия. Днес в експлоатация има повече от 585 F-35, с повече от 1190 пилоти и 9 750 технически персонал, обучени на самолета.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка