Вертолетен десант на летище Чешнегирово (фотогалерия и видео)

Pan.bg 11 ное 2020 | 20:52 views (3914) commentaries(11)
img pan.bg, Н.Димов

Американският ротационен контингент на СВ на САЩ в Европа, който се намира на полигон Ново село, днес проведе за пореден ден учение на летище Чешнегирово. По думите на местни жители вчера вечерта е бил стоварен десант от военно-транспортни самолети над летището.

Днес участие в учението взеха осем вертолета UH-60 Black Hawk и три CH-47 Chinook.

Първи на летището в 15 ч. кацнаха в група осемте UH-60, а по-късно към тях се присъединиха и трите СН-47. Бяха отработени няколко елемента – натоварване на личен състав, излитане и отново кацане, (вероятно) „горещо“ зареждане с гориво.

Малко след залез слънце всичките 11 вертолета отлетяха впечатляващо в група.

Видео: " target="_blank">


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Вертолетен десант на летище Чешнегирово (фотогалерия и видео)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/16 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  Миро 11 ное 2020, 21:15
   
  12
   
  17

  Да вече сме окупирани от чужди нашественици

 2. #2
  volxov5 11 ное 2020, 22:03
   
  14
   
  12

  Като си нямаме армия ,така ще бъде!!!!!

 3. #3
  KOREKTOR 1 11 ное 2020, 22:07
   
  9
   
  13

  А БЕШЕ ВРЕМЕ , КОГАТО ТУК ВЛАСТВАХА МИГ-23.

 4. #4
  volxov5 11 ное 2020, 23:29
   
  10
   
  10

  И до Братската могила имаше парашутен полк с 2 направления...Tr и Gr. направление
  p.s
  А на Гладно поле, Парашутен Батальон с още 6 поделения.не формирования...форуми и гуми бла.бла ба

 5. #5
  МИГ -23 12 ное 2020, 10:17
   
  9
   
  15

  До къде го докарахме ,като войник работех по разширението на летището през 1976-77 година и сега се оказа че това летище ще бъде използвано от нашите вековни врагове англосаксите . Като се има на пред вид че ние войниците го правехме за без пари във името на нашата сигурност .

 6. #6
  МИГ -23 12 ное 2020, 10:35
   
  10
   
  12

  Преди малко гледах снимките на летището и ми се доплака от гледката която видях ,пълна разруха и разрушения ,а снимката със овчаря ми показа нагледно до къде се е стигнало със това летище .Като се има на пред вид че то се поддържаше много добре .

 7. #7
  ястребино 12 ное 2020, 21:28
   
  14
   
  8

  русофилите лайна повръщат!
  скоро кръв ще серете!

 8. #8
  KOREKTOR 1 13 ное 2020, 09:09
   
  5
   
  13

  ЗА #7ястребино  НЕ СМЕЙ ДА СЕ ГАВРИШ СЪС СМЪРТТА И ПАМЕТТА НА ДАЦАТА ОТ ЯСТРЕБИНО ТИ

  ГАДИНО ФАШИСТКА КРЪВОЛОЖКА ТВОЙТА МАМА ФАШИСТКА ДА ЕБА.

  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,
  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ЗАПОЗНАТ СИ ЕДИНСТВЕНО СЪС СИРЕНЯСАЛИЯ ДЪРТ ВОНЯЩ ХУЙ НА ДЪРТИЯ МАНАФ ЕРДО ДЕТО ОРЕ В ЛАЙНЯНИЯ ТИ АНАЛЕН ОТВОР.

  С ТОВА СИ ЗАПОЗНАТ БОКЛУК ДОЛЕН БЕЗРОДЕН.

  АЙ ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ УКРАИНЕЦ БЕЗРОДНИКО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ !!!
  "8 Брандера Задунайски НиколовТуполев Пуркooooooo Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТБългаринобективБИВШ ТАНКИСТ ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKOREKTNI Amarginal Шухевич100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз ОпозицияТозиМ-16-УM-16 UKурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизовот Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVYCOMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINTAПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONELK. DENEVК. Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛСервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец UKRAINEC ФАКТ ФАКТИ ОБЕКТИВ ОБЕКТИВЕН ЗАПОЗНАТ Запознат и какво ли още не"  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .

  УКРОПУТКО,

  МУМЙО ФАШИСТКА ,

  УМРИ В МЪКИ КАНСКИ ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА,

  В КАНСКИ БОЛКИ ДА СЕ ГЪРЧИШ ТВАР БЕЗРОДНА ФАШИСТКА.

 9. #9
  МИГ -23 13 ное 2020, 20:13
   
  3
   
  12

  Отговор на коментар: #7 Ей мухльо безроден ,виж тук фашистите как избиваха децата на България по време на антифашистката съпротива https://www.marica.bg/balgariq/deca-geroi-li-bqha-ili-teroristi Деца-герои ли бяха, или
  терористи? За невръстните жертви на съпротивата у нас по време на Втората световна война…
  От отдавна в нашето общество се дискутира на дълго и на широко по темата що е то фашизъм и имал ли е той почва у нас.

  И докато дискусията е достойна за научен труд, то наличието на отпор срещу участието на България във Втората световна война е реалност. Съпротивата у нас в годините на Втората световна война, когато страната ни е на страната на Германия е част от общоевропейската антифашистка съпротива, макар и по обясними причини да не е в големи мащаби, както в Югославия, Гърция или Франция. Факт е обаче, че именно благодарение на т.нар. антифашистката съпротива, както и заради участието ни в заключителния етап на Втората световна война (т.нар. Отечествена война) срещу хитлеристка Германия, България не претърпя третата национална катастрофа. От нея не е откъснат и един квадратен метър земя, а репарациите и контрибуциите са намалени до възможния минимум. По време на съпротивата от вражески куршуми загиват и немалко деца, юноши и девойки ненавършили своето пълнолетие. Преди 1989 г., образите на всички тях загинали в годините на съпротивата се митологизират, наричани са “Деца-герои”, приписват им се качества и добродетели, които самите те не са подозирали, че притежават, а делата им някои от тях силно преувеличени, се използват като сюжет за написването на множество книги и разкази с партизанска тематика. Комунистическата власт след Девети септември възползвайки се от трагичната им съдба ги обявява за герои и задейства цялата си пропагандна машина в защита на тази теза. „Героичните” им дела стават пример за подражание сред пионерите и комсомолците. Всички знаят за тях, учениците учат за трагичната им съдба, пионерски отряди изследват живота им. Направени са и няколко филма показващи детско-юношеската партизанска съпротива в годините на войната, най-популярните от които са сериалите „Неочаквана ваканция”(1981) и „Фильо и Макензен”(1979). След промените тези деца, юноши и девойки дали живота си в името на една химера, тихомълком излезнаха от учебниците и потънаха в забрава.
 10. #10
  МИГ -23 13 ное 2020, 20:16
   
  3
   
  10

  Отговор на коментар: #7 До сега ви разказахме (напомнихме) за Митко Палаузов, най-малкия партизанин по време на съпротивата у нас, паднал убит, разкъсан от бомба през април 1944 год. в местността Осеникова поляна край Габрово. Бил е 14 годишен, когато загива. След написването от Марко Марчевски на книга за него, където разбира се голяма част от написаното няма нищо общо с реалността, той става и най-популярния и митологичен образ сред „Децата-герои”. По повод 70 годишнината от разстрела на „Шестте ястребинчета”ви разказахме и за тяхната трагична съдба. На 20 декември 1943 г. край с. Ястребино картечна рота на Царската армият разстрелва 18 човека от нелегалната съпротива, сред които 6 невръстни деца. След кървавия разстрел всички са заровени в плитък гроб, който на следващия ден е разкопан, а телата на загиналите са изгорени на клада. Смислен отговор защо е заповядано това зверство и до днес няма. Сред тях са са и братовчедите Васил и Сава Кокарешковиот с. Белица (сега град), Благоевградско. По-големият – Васил е роден на 9 януари 1928 г. Сава – на 30 август същата година. Под влияние на по-големият си брат и сестра си, които са ятаци, Сава започва да помага на нелегалните. Увлича и братовчед си Васил. И двамата са пастири – пасат овцете из планината. Там често се срещат с партизаните от отряд “Никола Парапунов”, на които предават храна, дрехи, цигари. На 16 юни 1944 г. по време на поредната им среща с партизаните са предадени. Полиция обгражда местността. След кратък бой партизаните се изтеглят. Сава и Васил са арестувани, отведени са в Разлог, където ги подлагат на жестока инквизиция.

  Децата се държат твърдо, не отронват нито дума. На 7 юли са заклани от жандармеристит. За да заличат следите на престъплението, жандармеристите нахранват кучетата с телата им.
  Един от убийците им – кап. Николчев прави следните признания пред Народния съд: „Двамата братовчеди Сава и Васил Кокарешкови побързахме да ликвидираме. Един от жандармеристите се вмъкна в стаята, където момчетата бяха задържани, и ги закла. Страхувахме се да не се открият телата им, защото бяха малолетни и ги унищожихме без съд. Затова дадох нареждане да не се оставят следи от убийството. По-късно ми докладваха, че с телата на момчетата жандармеристите са хранили цяла седмица кучетата. Така от ятаците не остана нито следа.”…………
 11. #11
  F4 E 14 ное 2020, 12:39
   
  10
   
  4

  ма яко са се пръснали руцкофилските сопла ха ха хо.все едно aim 9 им е влязла директно.
  Работата те прави Свободен !!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка