Свалиха самолет на азербайджанските ВВС в Карабах

Pan.bg 29 сеп 2020 | 04:00 views (995) commentaries(0)
img пан.бг

Военните свалиха самолет на азербайджанските ВВС в Карабах

Прессекретар на президента на непризнатата Нагорно-Карабахска република Вахрам Погосян заяви в ефира на Обществената телевизия на Армения за сваления азербайджански самолет.
"Днес вече можем ясно да кажем, че сме свалили вражески самолет в района на Мартуни", каза Погосян пред РИА Новости.
Той не даде други подробности.
По-късно Министерството на отбраната на Азербайджан нарече докладите на арменската страна за сваления самолет на военновъздушните сили на републиката на контактната линия в Карабах като дезинформация.


Преди това азербайджанското министерство на отбраната заяви, че арменските въоръжени сили са стреляли по населени места на контактната линия в Карабах, според тези данни има убити цивилни.
Също така арменското военно ведомство отбеляза, че Карабах "е бил подложен на въздушни и ракетни атаки", арменската страна е свалила два хеликоптера и три безпилотни летателни апарата на Азербайджан. Прессекретар на президента на непризнатата Нагорно-Карабахска република Вахрам Погосян заяви, че мирните селища в Карабах, включително столицата Степанакерт, са били обстрелвани от артилерийски огън, той призова населението да се приюти.
И двете страни са обвинени в обстрел помежду си. Армения въведе военно положение в страната. Азербайджан също въведе военно положение в страната. Русия призовава страните да проявят сдържаност.

източник

РИА Новости.

© Министерство на отбраната на Азербайджан
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*