Boeing печели поръчки за 737-800BCF и пуска нови линии за преобразуване в товарни самолети, за да отговори на силното търсене

Pan.bg 21 сеп 2020 | 07:37 views (569) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

737-800BCF вече има 134 поръчки и опции. Пуснати са две допълнителни линии за преобразуване в товарни варианти, за да отговорят на голямото търсене на експресния трафик и пазарите за електронна търговия.

На 20 септември 2020 г. в Сиатъл Boeing обяви твърда поръчка от неидентифициран клиент за два 737-800 Boeing Converted Freighters (BCF), както и споразумения за откриване на допълнителни линии за преобразуване в Гуанджоу (Китай) и Сингапур, за да отговорят на силния пазар в търсенето на карго самолети.

Базиран на популярното поколение 737 Next-Generation, 737-800BCF предлага на операторите по-нова технология, по-нисък разход на гориво и по-висока надеждност в сравнение с други товарни самолети със стандартно тяло. Основно използван за превоз на експресни товари по вътрешни линии или на кратки разстояния, самолетът е способен да превозва до 23,9 тона и да лети на разстояние 3750 километра.

737-800BCF вече има 134 поръчки и опции. „Програмата за преобразуване на самолети за товарни превози е отличен начин да се удвои живота на самолета и да се осигури на операторите икономичен начин за подмяна на по-малко ефективни товарни самолети. Работейки с нашите партньори за добавяне на капацитет за по-добро преобразуване, очакваме с нетърпение да отговорим на голямото търсене в този пазарен сегмент и да помогнем на нашите клиенти да мащабират своите операции“ заяви Исане Моунир, старши вицепрезидент "Търговските продажби и маркетинг" в Boeing.

Новата линия за 737-800BCF в Guangzhou Aircraft Maintenance Engineering Company Limited (GAMECO) е планирано да отвори врати в началото на 2021 г., като това ще е втората линия за MRO трансформирана в такав аза преобразуване на пазарния лидер 737-800BCF. Към днешна дата Boeing е доставил 36 самолета 737-800BCF на повече от 10 оператора на четири континента. „Добавянето на новата производствена линия демонстрира способността ни да реагираме бързо на пазарните тенденции и изисквания и е свидетелство за уменията и професионализма на целия екип на GAMECO-Boeing“ заяви генералният директор на GAMECO Норберт Маркс.

Boeing също така ще добави и втора линия за преобразуване на своя широкофюзелажен авиолайнер 767-300BCF в съоръжението на ST Engineering в Сингапур. Втората линия трябва да бъде отворена по-късно тази година. „Нашият силен екип от таланти, оперативната гъвкавост и съществуващата инфраструктура ни позволяват да се адаптираме бързо към променящите се
пазарни нужди и да предоставяме необходимата подкрепа на нашите партньори и клиенти. Гордеем се с партньорството си с Boeing и с откриването на допълнителна линия по-късно тази година очакваме с нетърпение да продължим да предоставяме навременни и качествени конверсии на товарни превози“ сподели Лим Серх Ги, президент на подразделението Aerospace в ST Engineering.

Най-ефективният в света товарен товарен самолет в своя клас, семейството на товарни самолети Boeing 767 предлага най-ниските експлоатационни разходи и позволява на авиокомпаниите да развият нови възможности на дълги разстояния, регионални и захранващи пазари. 767-300BCF има практически същата товароносимост като товарния вариант 767-300F с полезен товар до 56,5 тона и обсег от 6190 километра.

Семейството на товарни самолети Boeing, което включва произведени и преработени такива, осигурява повече от 90% от товароносимостта на света, предлагайки несравним избор на капацитет и възможности с превъзходна икономичност при всеки размер на товарен самолет.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*