Airbus Corporate Jets печели първа поръчка за два корпоративни самолета A321LR

Pan.bg 14 авг 2020 | 14:00 views (481) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 14 август 2020 г. в Тулуза Airbus Corporate Jets (ACJ) подписа с Lufthansa Technik договор за първата поръчка за два самолета A321LR, подчертаващ пазарната привлекателност и гъвкавостта на семейство A320neo. Самолетът ще бъде многоцелеви и може да бъде оборудван за различни видове мисии, като превоз на войски, различни роли на MedEvac (медицинска евакуация) и ще се експлоатира от германските ВВС (Luftwaffe). Lufthansa Technik вече е направилd обща поръчка за 5 самолета Airbus от името на германското правителство: три ACJ350-900 и два A321LR.

A321LR ще могат да летят с до 163 пътници, до 6 пациенти на интензивно лечение и до 12 пациенти със средни грижи, в зависимост от инсталираната конфигурация, с максимална далечина на полета 7800 km или 9,5 полетни часа.

„Ние сме развълнувани, че Lufthansa Technik се превърна в стартов клиент за ACJ версията на най-продавания A321neo. Семейството ACJ320 разполага с най-широката кабина от всички тяснофюзелажни самолет, осигурява най-добрия комфорт на пътниците и междуконтиненталния обхват. Lufthansa Technik и германското правителство имат дългогодишни отношения с Airbus и ние се гордеем с тази нова крайъгълна поръчка от нас“ заяви Benoit Defforge, президент на подразделението ACJ.

A321LR е член на семейството A320neo с над 7400 поръчки от повече от 110 клиенти. Той осигурява 30% икономия на разхода на гориво и почти 50% намаление на генерирания шум в сравнение с предишните поколения конкурентни самолети. С обхват до 7400 km, с 206 пътници, A321LR е ненадминат на дълги разстояния. Така той притежава истинска трансатлантическа способност и първокласен комфорт на широкофюзелажен самолет вместени в тяснофюзелажно тяло.

Наличието на най-просторната кабина от който и да е бизнес самолет, макар да е сходен по размер с конкурентни бизнес самолети, семейството ACJ320neo осигурява подобни експлоатационни разходи на тяснофюзелажен самолет. Семейството ACJ320neo може да направи това, тъй като по-ниските разходи за поддръжка и обучение, част от наследството на А320, осигуряват сходни общи разходи в комбинация с такси за гориво и навигация и кацане.

Около 12 000 самолета Airbus са в експлоатация по целия свят, поддържани от глобална мрежа от резервни и учебни центрове, предоставящи на корпоративните реактивни клиенти ненадмината подкрепа в тази област. Клиентите на корпоративния самолет на Airbus също се възползват от услуги, съобразени с техните специфични
нужди, като например „един разговор решава всички проблеми“ с център за обслужване на клиенти (C4you), както и персонализирани програми за поддръжка.

В комбинация с присъщата надеждност, идваща от самолети, проектирани да летят много пъти на ден, семейството ACJ320neo е както надеждно, така и достъпно решение, когато клиентите се нуждаят от него. Корпоративните самолети Airbus са част от най-модерното семейство самолети в света, което предоставя, като стандарт, функции, които или струват повече, или са недостъпни за конкурентите. Тези характеристики включват защитата и простотата на управление fly-by-wire, предимствата на автоматично кацане (Autoland) от категория 3B, както и централизираната поддръжка, спестяваща време и разходи за всички системи.

Около 200 корпоративни самолета Airbus летят на всички континенти, включително Антарктида, подчертавайки тяхната гъвкавост в предизвикателни условия.
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*