COVID-19 - Embraer потвърди, че отлага пускането на E175-E2 до 2023 г.

Pan.bg 05 авг 2020 | 18:27 views (1141) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на simpleflying.com

В своите резултати от второто тримесечие бразилският граждански производител на самолети Embraer потвърди, че забавя по-нататъшното развитие на модела E-175-E2 до 2023 г. В резултат на глобалната пандемия COVID-19 и значително намаляване на броя на хората, които летят, Embraer, също като и Boeing и Airbus, очаква слабо търсене на нови самолети.

Въпреки забавянето на представянето на E175-E2 на пазара, Embraer заяви, че ще продължи да развива регионалния самолет, но с преработена времева линия. В своето изявление Embraer потвърди, че вярва, че E175-E2 ще играе важна роля, след като търсенето на нови самолети се повиши. Дотогава базираният в Сао Хосе дос Кампос производител на самолети ще продължи да предлага за продажба своя носител на награди E-175 на нови и съществуващи клиенти.

Embraer очаква силно търсене на регионални самолети
Въпреки смъртоносния коронавирус и неговия ефект върху авиационната индустрия, Embraer не е накарал нито една авиокомпания да отмени поръчките си и остава уверена, че ще усети силно търсене на регионални самолети с възстановяването на пазара. Докато говори за това как коронавирусът е повлиял на Embraer с авиационния уебсайт FlightGlobal, изпълнителният директор и президент на Embraer Арджан Майер заяви: „Докато нашата индустрия е преживяла много огромни сътресения и често е станала по-силна, въздействието на COVID-19 е задълбочено, по-широко и по-вредно“.

Изпълнителният директор и президент на Embraer Арджан Майер вярва, че моделите E-Jets Е2 ще бъдат от жизненоважно значение за подпомагането на възстановяването на авиокомпаниите, след като те се възстановят от вредните ефекти на опустошителния вирус. „Самолетите с по-малък капацитет често водят усилия за възстановяване, помагайки на авиокомпаниите да управляват по-добре своя паричен поток и да възстановят мрежовата свързаност“ заяви Майер.

Бизнес бюджетите са тесни
Гледайки как коронавирусът промени начина, по който живеем, много компании осъзнават, че видеоконференциите могат да заменят командировките и да им спестят пари. Освен това, с въведени ограничения за пътуване и свиващи се бюджети, в резултат от коронавируса, авиокомпаниите очакват бизнес пътуванията да са последният сектор, който ще се възстанови. Те се надяват, че хората, които са останали в карантина, ще резервират полети на кратки разстояния и ще прекарат ваканцията си по-близо до дома. Това важи особено за хората в САЩ, за които в момента международните пътувания са ограничени.

Какво е различното в
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
E175-E2?

Създаден, за да спести пари на авиокомпаниите, вариантът E-2 на E175 е малко по-голям с допълнителен ред седалки, което позволява на авиокомпаниите да избират конфигурации за сядане. Работейки в конфигурация само с икономична класа, E175-E2 може да побере 90 пътници, а когато е конфигуриран в два класи, може да побере 80 пътници.

Значителното предимство на E175-E2 е, че той е с 16% по-икономичен и може да лети за по-дълги периоди между плановите поддръжки. E175-E2 ще предлага на авиокомпаниите по-дълъг полетен период между проверки с 10 000 полетни часа в категорията на тяснофюзелажни самолети. Embraer заяви, че това ще доведе до допълнителни 15 дни полети за 10 години в сравнение с другите модели E-Jets.

Първоначално E175-E2 трябваше да влезе в експлоатация през 2021 г., след като завърши първия си полет миналия декември, но сега ще се забави до 2023 г. и след това.
Изглежда жалко, че Embraer забавя въвеждането на E175-E2, но това може да даде време на Embraer да разберат дали могат да накарат профсъюзите да позволят на нископлатените регионални пилоти да летят с тях. Всичко е за броя на седалките и теглото на самолета, което е тежък проблем с американските авиопревозвачи. Както и да е, това е друга история.На снимката: Е175-Е2 в тестов полет. E175-E2 извърши първия си полет през декември 2019 г. (сн.: Embraer)
На снимката: Embraer забави въвеждането на E175-E2 поради COVID-19. (сн. Embraer)
На снимката: Embraer трудно може да продаде E175-E2 в САЩ поради ограничения за това кой може да го управлява. (сн. Embraer)

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


COVID-19 - Embraer потвърди, че отлага пускането на E175-E2 до 2023 г.

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка