Успешен първи полет на шведският PC-24 Medevac

Pan.bg 23 юли 2020 | 18:18 views (1064) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на pilatus-aircraft.comНа 22 юли 2020 г. първият от шестте PC-24 Medevac за Шведската организация за въздушна бърза помощ излетя от летището в Бухс за първия си полет. Разцветен в националните цветове на Швеция синьо и жълто, PC-24 Medevac Super Versatile Jet ще оставя следи в шведското небе. По-малко от година след подписването на споразумението между Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA) и Pilatus, първият полет на първия шведски PC-24 Medevac бележи важен момент в програмата. Въпреки прекъсването, причинено от пандемията covid-19, Pilatus все пак успя да спази строгия производствен график.

Шест PC-24 Medevac за KSA
Като организация за обслужване на въздушна бърза помощ, KSA ще осигури модерна медицинска помощ и достъп до бърза, професионална аеромедицинска помощ на всички живеещи в Швеция. Пълният флот на KSA ще включва шест PC-24, като всички самолети са планирани за доставка до 2021 година.
Първият полет предвещава началото на многобройни полетни тестове, които трябва да бъдат извършени от Pilatus. След приключване на тези тестове PC-24 за KSA ще бъдат прехвърлени на Aerolite AG, специализираната швейцарска компания, назначена да контролира монтажа на интериора на medevac.

За PC-24 Medevac
Изключителната гъвкавост на PC-24 отваря множество възможности за използването на самолет бърза авиационна медицинска помощ (Medevac). Кабината предлага достатъчно място за трима пациенти плюс медицински персонал. Голямата товарна врата на PC-24 също осигурява бързо товарене и разтоварване на пациенти. Всички тези предимства, комбинирани с идентификационните способности за къс разбег и пробег (STOL) на PC-24, го правят идеалният самолет за всички мисии навъздушна линейката. След Кралската летяща лекарска служба на Австралия и отдела за търсене и спасяване на US North Slope Borough Search and Rescue Department, KSA е третата организация, която ще използва PC-24 като самолет за Medevac.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Успешен първи полет на шведският PC-24 Medevac

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка