Фотофакт: Първите Су-35 за Египет

Pan.bg 23 юли 2020 | 08:02 views (1392) commentaries(9)
img pan.bg, Н.Димов

На 22 юли 2020 г. спотъри са заснели на летище Толмачево (Новосибирск) при междинно кацане пет многофункционални изтребители Су-35, построени за ВВС на Египет. Самолетите са излетели от летището на завода-производител „Ю.А. Гагарин“ в Комсомолск-на-Амур към мястото им за постоянно базиране в Египет.

По-рано бе съобщено за подписан договор между Русия и Египет на стойност около 2 милиарда долара за доставка „над 20 изтребителя Су-35“ и съответното въоръжение.Източник: livejournal.com,превод и редакция: pan.bg
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Фотофакт: Първите Су-35 за Египет

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 9

 1. #1
  Borei 23 юли 2020, 10:57
   
  16
   
  3

  "По-рано бе съобщено за подписан договор между Русия и Египет на стойност около 2 милиарда долара за доставка „над 20 изтребителя Су-35“ и съответното въоръжение."
  Фараоните са по-мъдри от нас!

  Ето какво може да се купи за 2 милиарда долара...
  А ние с "нашите" 8 пресатрели Ф-ки напразно си похарчихме парите.

  Много ми е интересно, ако се срещнат на бой СУ-35С и Ф-16-те, които биха могли да се купят за еднакво количество пари, кой ще победи?
  Много вероятно е Ф-те да умрат?
  Още повече ще са по-малко и на брой!

 2. #2
  F.KOSTOV 23 юли 2020, 12:00
   
  4
   
  20

  Египетските цигани яко са се преебали с тези Су-35. Нашите Ф-16 ще имат радари с АФАР, докато РЛС Ирбис инсталирани на Су-то са с ПФАР. Су-то има наистина впечатляваща маневреност, но от 5-те най- важни показателя или характеристики на модерните изтребители, маневреността е на 4 или 5-то място по значимост. Маневреността е бил водещ показател да кажем по време на войната във Виетнам. Сега технологиите са така напреднали, че този показател вече отстъпва място на други много по- важни. Те и нашите МиГ -29 в близък въздушен бой са доста опасни. В реален съвременен въздушен бой обаче нашите Мигове пък и Су-35, който е сериозно модернизиран Су-27 ще бъдат пометени. Дори тъпите жълти маймуни- китайците осъзнаха, че с навлизането на хиперзвукови ракети маневреността- единственото достойнство на Су-35 ще изчезне напълно. Американски и европейски изтребители много по- рано ще засекат Су-то.

 3. #3
  Borei 23 юли 2020, 12:38
   
  13
   
  4

  Много са уникалните възможности на СУ-35 С, не само маневреност.

  "Ирбис" засича вражески самолети на разстояние до 400 км. Уникално е и автоматичната му РЕБ система. Първо, чужди радиолокатори не виждат точна цел, като отражение от СУ-то. Появява се само размазано петно на екрана, което за вражеската техника не е еднозначно и не може да се определи като цел за нападение. Дори и изстреляна ракета към СУ-то "на слука", при приближение в зоната му на РЕБ-а, се отклонява и не го поразява. И това без участието на пилота. Пилотът през това време може да си се занимава с определяне на приоритета напр., кои цели първо да унищожи, от предложените му от машината или нещо друго. СУ-то стреля по всякакви цели, въздушни, наземни, водни и подводни...

  Хайде и като капак на всичко, има и голяма маневреност, което в някои случаи също е предимство. Може даже и да спре/замре във въздуха и пак да излезе и от това състояние контролирано.

  Е, какво може един Ф-16 от "нашите", прескъп и американски? 4. #4
  KOREKTOR 1 23 юли 2020, 12:52
   
  8
   
  6

  ЗА #2 F.KOSTOV

  ВЛАДКО,

  ПЕДЕРАСЧЕ РАЗИБАНО , РАЗПРАНО ВАРНЕНСКО,

  НЕ СИ НАПЪВАЙ ПСИХИЧНО БОЛНОТО БЕЗПОЛЕЗНО СЧЕТОВОДНО МОЗЪЧЕ!

  НЕ Е ЗА ТВОЯТА ВКИСНАТА ПИХТИЯ В КОФАТА ТИ ТАЗИ МАТЕРИЯ СВРЪХМАНЕВРЕНОСТ , ХИПЕРВЗУК , 5-ти ПОКОЛЕНИЯ И ТИНТИРИ МИНТИРИ.

  ВРЪЩАЙ СЕ В ОТДЕЛЕНИЕТО ВЪВ ВАРНЕНСКАТА ЛУДНИЦА , ЗА ДА ТИ НАДЯНАТ САНИТАРИТЕ ПИЖАМАТА БЕЗ РЪКАВИ , ЛЯГАЙ НА КРЕВАТА СЪС СМРАДЛИВИЯ ТИ НАПИКАН И ОСРАН ОТ ТЕБЕ ДЮШЕК И ГЛЕДАЙ В ТАВАНА В ЕДНА ТОЧКА !

  ЕТО ТОВА Е ЗА ТЕБЕ.

 5. #5
  F.KOSTOV 23 юли 2020, 12:56
   
  3
   
  15

  Пред новата американска ракета клас въздух- въздух AIM-260 руските системи за РЕБ са напълно безпомощни. От друга страна се разработват по програмата MSDM нови миниатюрни ракети, които да противодействат на вражеските ракети клас въздух- въздух, земя- въздух. По този начин и афишираните зони А2/D2 ще бъдат лесно преодолявани и ще станат лесно достъпни. Между другото и нашите Ф-16 ще имат великолепни системи за РЕБ. Очакват се и новите NGJ за Граулърчетата. Така, че руските самолети няма кой да ги спаси.

 6. #6
  Borei 23 юли 2020, 13:16
   
  8
   
  4

  "...новата американска ракета клас въздух- въздух AIM-260 руските системи за РЕБ са напълно безпомощни...."

  Ами защо тогава Ф-22 и Ф-35 като видят СУ-35С бягат веднага :)???

  Плюс това последните, Ф-22 и Ф-35 са значително по-скъпи! За тези пари би трябвало да се сравняват едновременно два СУ-35 с един от тях?

  В противен случай, би трябвало да се сравнява тогава СУ-57 с придружаващият го безпилотник с един Ф-22 или Ф-35?
  Тези се смятат за 5-то поколение, докато СУ-35С е само 4++!

 7. #7
  Borei 23 юли 2020, 14:33
   
  7
   
  2

  "The AIM-260 Joint Advanced Tactical Missile (JATM) is an American beyond-visual-range air-to-air missile (BVRAAM) currently being developed by Lockheed Martin.[2] Designed to address advanced threats,[3] the missile is expected to replace the AIM-120 AMRAAM currently in US service. "

  Тази супер ракета на САЩ е още в разработка. Ще трябва да смени някога сегашната на въоръжение AIM-120 AMRAAM!
  Има: "Maximum firing range: 200 km"

  Какво, като имат радари с АФАР? За да може да я стрелят към който и да е самолет, ще трябва да се доближат до 200 км, най-малко. През това време СУ-35С вече също ще го е забелязал и ще е предприел също нещо!

  Отделни неща са по-добри, други са с по-неблагоприятни показатели, но това е цял един боен комплекс. Трябва да се гледа бойната му мощ, като съвкупност от всичките, взаимо-зависими модули!

 8. #8
  UCK 24 юли 2020, 10:30
   
  0
   
  1

  Отговор на коментар: #7

  мендил недоклецан ,дека си маймунке мрсна?

 9. #9
  Анализатор 24 юли 2020, 18:09
   
  0
   
  0

  Какво си ги мерите като първолаци ,
  Батко ми ако те трасне, а не моя е по як.
  Русия и САЩ никога няма да воюват една срещо друга защото не могат да спечелят. И двете страни го знаят добре, може да се побутват, ритат по кокалчетата но толкова.
  В големите войни винаги са били съюзници, дали е случайност ?

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка