Великобритания ще завърши модернизацията на вертолетите Chinook до стандарта HC6A до началото на 2021 г.

Pan.bg 08 юли 2020 | 08:24 views (545) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

На 2 юли 2020 г. Министерството на отбраната (МО) на Обединеното кралство съобщи на Janes, че ще завърши текущата модернизация на най-ранните си хеликоптери Boeing Chinook „до началото на 2021 г.“.

Флотът на Кралските военновъздушни сили (RAF) от хеликоптери Chinook HC4, най-ранните от които са приети на въоръжение през 1981 г. като HC1, в момента се модернизира до стандарт HC6A с монтирането на цифровата автоматична система за управление на полета (Digital Automatic Flying Control System - DAFCS) на Boeing. МО каза на Janes, че 29 от 38 вертолета HC4 вече са преминали през този процес, като останалите вертолети са готови да ги последват в началото на следващата година.

В допълнение към 38-те хеликоптера HC4/HC6A (преди да бъдат модернизирани, те бяха като цяло са аналогични на стандарта CH-47D на американската армия плюс модификации, специфични за Великобритания), RAF разполага с 8 хеликоптера HC5 (еквивалент на MH-47E на американската армия плюс специфични за Великобритания модификации) и 14 хеликоптера HC6 (еквивалентни на стандарта CH-47F на американската армия плюс модификации, специфични за Великобритания).

На снимката: RAF модернизира своите 38 HC4 Chinooks до новия стандарт стандарт HC6A. По-голямата част от този флот е модернизиран, а останалите 9 вертолета ще са завършени до началото на 2021 г. (сн. Janes/Patrick Allen)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка