AEROLOGIC ВНАСЯ ДИГИТАЛНИ ИНОВАЦИИ В КОКПИТАТА КАТО ПЪРВАТА КАРГО АВИОКОМПАНИЯ, КОЯТО ПРИЛАГАЩА ЗЕЛЕНОТО РЕШЕНИЕ OPTI CLIMB

Pan.bg 06 юли 2020 | 15:48 views (643) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на safety-line.fr

AeroLogic, съвместното предприятие между DHL Express и Lufthansa Cargo, опериращо с карго самолети Boeing 777, става първата товарна авиокомпания, която внедрява OptiClimb, уникално цифрово решение за пестене на гориво, разработено от Safety Line, което препоръчва оптимизирани скорости на пилотите за всяко издигане. Намаляването на разхода на гориво и емисиите на CO2 е предизвикателство за карго операторите.

Въпреки че кризата от Covid-19 оказа по-малко влияние върху товарните превози по въздуха, тя допълнително засили общия стремеж към повече устойчивост в авиацията. AeroLogic е повече от всякога ангажирана с проактивното спестяване на гориво и намаляване на емисиите на CO2. Climbout е една от най-разходващите фази на полета, особено за напълно заредените 777F на AeroLogic. По този начин той предлага най-голям потенциал за спестявания, но това е и най-сложната фаза, като много параметри се променят едновременно с издигането на самолета.

Използване на машинно обучение за оптимизиране на скоростта на изкачване
Машинното обучение позволява да се отговори на тази сложност. Чрез изграждането на модели за изпълнение на всеки самолет въз основа на исторически данни за полета, OptiClimb позволява да се анализират хиляди сценарии, като се вземат предвид индивидуалните показатели на самолета и точни 4D прогнози за времето, за да се препоръчат на пилотите оптимални скорости на издигане за всеки полет. Освен изпитанието на OptiClimb, включващо над 1000 полета, AeroLogic демонстрира средни икономии на гориво от 234 kg на издигане, което би могло да доведе до намаляване на въглеродния отпечатък на флота от поне 5000 тона CO2 годишно.

Продължаващи иновации
В допълнение към внедряването на OptiClimb, AeroLogic работи с Safety Line, за да проучи възможностите за по-нататъшна оптимизация на полетите във всички фази на полета. Например, AeroLogic бе първият товарен оператор, който успешно изпробва OptiDirect, решение, което препоръчва преки маршрути на пилотите въз основа на прелетени исторически маршрути и прогнозирано време по маршрута. Според изпълнителния директор Джо Мозер „В AeroLogic устойчивите операции са приоритет за всички. Радваме се да внесем иновации с OptiClimb, уникално решение, което дава възможност на нашите пилоти да допринесат за по-ефективни и по-екологични операции“.

Основателят и изпълнителен директор на Safety Line, Pierre Jouniaux добави „Гордеем се, че AeroLogic сме първи клиент на авиокомпанията. Очакваме да работим заедно за постигане на
още по-голяма ефективност на полета".
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка