Lockheed Martin достави на Пентагона последния самолет C-130J по договора Multi-Year 2

Pan.bg 04 юни 2020 | 12:06 views (353) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

На 28 май 2020 г. Lockheed Martin достави фаналният 86-и самолет C-130J Super Hercule. Партидата бе договорена с многогодишния договор Multi-Year 2, обявен през декември 2015 г. Финалният самолет е транспортен/танкер KC-130J за морска резервистка ескадрила за дозареждане VMGR-452 на Корпуса на морската пехота (USMC), базирана в базата на Националната гвардия Stewart Air в щата Ню Йорк.

KC-130 се експлоатират в подкрепа на командира на Marine Air-Ground Task Force (MAGTF) като осигуряват тактическо дозареждане по време на полет за самолети, вертолети и конвертоплани; въздушно доставено наземно зареждане на самолети или тактически превозни средства; както и за транспорт на въздушен десант, транспорт или наземно или въздушно доставяне (парашутно) на личен състав и оборудване. Самолетът също така осигурява навигация, осветяване на бойното поле, тактическа аеромедицинска евакуация и тактическо евакуиране на въздухоплаветелни средства и персонал.

Говорителят на Lockheed Martin Стефани Щин заяви на 2 юни, че този многогодишен договор 2 вкючва производството и доставката на самолети C-130J-30, MC-130J и HC-130J за ВВС на САЩ (USAF), 9 KC-130J на USMC и HC-130J за Бреговата охрана на САЩ (USCG). Lockheed Martin достави общо 86 C-130J по този договор. Стефани Щин допълни, че първоначалният договор е бил за 78 самолета с 5 опции. В допълнение към оригиналните 78 са упражнени 3 опции, плюс още 5 самолета бяха добавени за обща доставка от 86 самолета, закупени чрез Multi-Year 2.

На снимката: На 28 май Lockheed Martin достави финалния KC-130J като част от Multi-Year 2 до базата на Националната гвардия Stewart Air в Ню Йорк (сн. Корпус на морската пехота)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка