ВМС на САЩ търсят многодвигателни тренировъчни самолети

Pan.bg 28 май 2020 | 10:53 views (430) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

Военноморските сили на САЩ (USN) търсят нов самолет за многодвигателно обучение на кадети за военноморската авиация, за авиацията на Корпуса на морска пехота (USMC) и на Бреговата охрана на САЩ (USCG).

Искането за информация (RfI) за многодвигателни учебни самолети (META) търси граждански самолет, за да замени Beechcraft T-44 Pegasus, вариант на King Air 90, който ВМС използва за ролята от 1980 г.

„Тази спецификация, основана на ефективността (PBS), определя общите възможности, функционалност и оборудване на търговския самолет, който ще е част от системата за обучение на многодвигатели самолети (METS)“ се казва в RfI, публикувано на уебсайта beta.sam.gov на 26 май 2020 г.

RfI определи някои необходими параметри за експлоатационните характеристики на самолета-кандидат, включително икономична скорост не по-малка от 361 km/h, статичен таван не по-малко от 6096 m и продължителност на полета не по-малко от 3,5 часа (докато изпълнява определени заявени полетни профили). Другите спецификации определят броя на седалките за пътници, обема на багажа и други вещи.

Въпреки че RfI не споменава очаквания брой самолети, Janes World Navies посочва , че в момента USN има 54 учебни Т-44 в инвентара си. Оперативните многодвигателни самолети използвани от USN, USMC и USCG се използват за обучението на бъдещи пилоти на Bell-Boeing V-22 Osprey, Lockheed Martin C-130 Hercules, Northrop Grumman E-2 Hawkeye, Boeing P-8A Poseidon, Boeing C-41 Clipper, Airbus HC-144A Ocean Sentry и Leonardo HC-27J.

Отговорите на RfI трябва да бъдат получени не по-късно от 16:30 часа EDT на 10 юли 2020 г.

На снимката: От 1980 г. за целта се използва T-44 Pegasus (Beech King Air B90 ), сега ВМС на САЩ търсят нов многодвигателен УТС за кадетите за военноморската авиация, за авиацията на Корпуса на морска пехота (USMC) и Бреговата охрана на САЩ (USCG).
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка