Boeing Australia напредва в развитието на БЛА Loyal Wingman

Pan.bg 10 апр 2020 | 09:11 views (250) commentaries(0)
img
Васил Димитров,
pan.bg
По информация на janes.com

Първият прототип на безпилотен самолет на Boeing Australia е Loyal Wingman. Той вече е собствените си колела и е захранван от електрическата си система за първи път, съобщиха от компанията на 8 април. Последните основни етапи на разработката последваха сглобяването на фюзелажа на първия екземпляр през февруари и ще доведат до по-нататъшно инсталиране и функционални и интеграционни тестове на системите на собствения колесник на безпилотния апарат.

Безпилотният самолет е един от три прототипа, които се разработват като част от Програмата Loyal Wingman-Advanced Development - известна още като Boeing Airpower Teaming System (ATS) в партньорство с Кралските австралийски ВВС (RAAF).

"Етапът отбелязва момента когато основният фюзелаж стои на собствения си колесник. Захранването също е включено към електрическата разпределителна система на БЛА, която поддържа стартирането на заводските приемни изпитвания. След заводското приемане на самолета той ще премине в тестове със засилване преди първия полет, който ще се проведе през 2020 г. в Австралия. Не предлагаме конкретни дати или местонахождение за полета. Ние обаче знаем, че БЛА от този тип трябва да бъде проектиран за бързо производство и тестване и направихме точно това" заяви д-р Шейн Арнот, програмен директор на Boeing ATS.

Първият прототип ще предостави и основни изводи за производството на БЛА, който Boeing Australia разработва за глобалния отбранителен пазар. Предвижда се, че бъдещите оператори ще могат да адаптират към БЛА сензорите и системите, за да отговорят на своите специфични изисквания.

По-рано Jane's съобщи, че повече от 20 компании подкрепят Boeing Australia в тези усилия, като проектирането, разработката и производството на прототипите се извършва в три неразкрити австралийски щата, а Boeing отказа да посочи конкретните локации.

На снимката: Първият прототип на БЛА Loyal Wingman е навлязъл в последните си етапи на развитие си чрез етапа на инсталиране и функционално тестване на системите (сн. Boeing Australia)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker