COVID-19: Airbus също на "пауза"

Pan.bg 08 апр 2020 | 14:01 views (202) commentaries(0)
img
Pan.bg
Airbus адаптира своите производствени и монтажни дейности за граждански самолети в северна Германия и в Алабама. Готовата продукция "прелива".
От Airbus анонсираха, че временно се адаптира производствената и монтажна дейност на пътнически самолети на германските заводи в Бремен и Щаде и се поставя в "пауза" производството на A220/A320 в Мобайл (Алабама, САЩ).
"Тези мерки се предприемат в отговор на няколко фактора, свързани с продължаващата пандемия Covid-19, включително високото ниво на залежаваща продукция по обектите и различните правителствени препоръки и изисквания, които оказват влияние на различни етапи от общия поток на индустриалното производство".
В Бремен производството и монтажът на граждански самолети е спряно от 6 до 27 април включително, а в Щаде - от 5 до 11 април включително. За Щаде се предвиждат няколко допълнителни дни на "пауза" през следващите седмици в определени производствени отдели. В Moбайл, спирането на производството започва тази седмица и се очаква да продължи до 29 април.
От Airbus също така припомниха, че през последните две седмици са били прекъснати производствените и монтажните дейности във Франция и Испания за четири дни, за да бъдат приложени строгите мерки, необходими по отношение на здравето и безопасността. Производството и монтажът във Франция се възобновяват постепенно след 23 март. Дейностите по производство на крилата за самолетите Airbus в Обединеното кралство и дейностите по производство на граждански самолети в Испания и Канада бяха временно спрени поради натрупване на готова продукция и заради последните правителствени ограничения.

Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © Airbus
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker