Перу обмисля сделки за двуцифрен брой ВТС C-27J и вертолети Ми-171

Pan.bg 26 мар 2020 | 11:53 views (340) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
flightglobal.com

На 17 март 2020 г. стана ясно, че Перу възнамерява да придобие редица нови транспортни самолети и вертолети за въоръжените си сили, отчасти за да засили ресурсите на страната за справяне с хуманитарните операции за помощ на населението. Списъкът за пазаруване на южноамериканската страна включва допълнителни ВТС Leonardo C-27J в ролята на тежки транспортни самолети, включително за дозареждане по време на полет; още самолети Viking Aircraft DHC-6 Series 400 Twin Otter, плюс значителен брой хеликоптери Мил Ми-17.

Военновъздушните сили на Перу вече експлоатират четири C-27J и ще купят още 2 преди края на 2020 г., като през следващите три години ще последват още 6 такива самолета. В допълнение, перуанската армия обмисля двудвигателният турбовитлов двигател да замени флота от 3 самолета Антонов Ан-32В, като всички те се експлоатират повече 30 години. Ако Перу пристъпи към цялостен флот от C-27J, това ще го направи най-големият оператор на самолета в световен мащаб и ще предостави на производителя голям тласък за този тип, който през последните години се бори да спечели нови поръчки. Последните резултати на Leonardo през 2019 г. показват поръчки само за 2 броя за неразкрит клиент. Перу ще търси допълнително 4 тежки транспорта за товарни мисии, плюс два самолета за въздушно дозареждане, се казва в доклада.

Ще бъдат закупени и още 6 Viking Aircraft DHC-6 Series 400 Twin Otter - по три за армията и ВМС, като те се добавят към 12-те налични, използвани вече от ВВС.

Перу вече разполага със значителен флот от вертолети тип Ми-8/17 и в трите вида въоръжени сили, както и националната полиция на страната и ще се придържа към произведените в Русия вертолети за бъдещи покупки, за да поддържа общата способност. Докладът показва, че се разглеждат покупката на значителен брой от новите стандартни Ми-171: 24 за ВВС и 5 за ВМС. И в двата случая те ще заменят по-старите Ми-8, придобити втора употреба през 1992 г. съответно от Никарагуа и Унгария. Разглежда се и допълнително изискване на ВВС за 12 вертолета за търсене и спасяване.

Перу вижда модернизацията на ВВС като спешност след неотдавнашното наводнение в южната част на страната, което разкри недостиг на самолети за справяне с такъв кризесен случай.

Перуански Ми-17 (сн. .jetphotos.com)
image
/219776849/in-articles

-->
border="0" />
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker