2020 година избухна с анулирани авиосалони и авиошоута

Pan.bg 26 мар 2020 | 11:46 views (98) commentaries(0)
img
Pan.bg
Едно след друго се анулират всякакви авиационни шоута, авиосалони и събирания от всякакъв вид. Някои организатори се съпротивляват въпреки неизбежните материални ограничения.
Във Франция сезонът на авиошоута започва около средата на май, като кулминацията му е през юни и юли. Тази година програмата може да бъде ограничена само до няколко мероприятия. Повечето от организаторите са решили да се откажат. Решенията не бяха лесни. Организацията на въздушен празник често е резултат от огромна целогодишна работа от фанатични ентусиасти, които не броят часовете работа. Окончателното анулиране е дори сърцераздирателно.
След подход към проблема от всички страни, разглеждане на всички възможни хипотези и пренареждане на сметките, повечето от организаторите се решиха да анулират мероприятията. Стартът на сезона трябваше да се състои на 16 май в авиобаза 116 в Люксьой. Следващата седмица беше планирано мероприятието Airpexo в Мюре, организирано от студенти от инженерните училища в Тулуза. Същият уикенд трябваше да се проведе Air Tatoo в Дъксфорд. Всички са анулирани.
Някои организатори си оставят вратичка, като се надяват само на отлагане във времето. Такъв е случаят с авиошоуто във Ферте-Aле, което няма да се проведе на 30 и 31 май и може би ще бъде предложено провеждането му през есента. Организаторите на различни мероприятия, насрочени след месец май, си позволяват няколко седмично отлагане, време, през което да видят как ще се развие епидемията и особено начинът, по който ежедневието ще продължи своя ход.
Някои организации, които имат навика да провеждат въздушно шоу всяка година или на всеки две години, могат да конфигурират отлагане.
Остава въпросът дали пилотите-демонстратори ще имат време за тренировка и дали ще са готови. За момента те са на земята. Patrouille de France също ... Финансовите партньори вече обявиха оттеглянето си. Те ще се съсредоточат върху работата по рестарт на техните дейности. Без тях е невъзможно да се изработи бюджет. Въпреки всичко в много страни, (във Франция с подкрепата на France Spectacle Aérien), календарът на авиационните мероприятия за 2020 г. ще бъде актуализиран.

Източник: Aerobuzz.fr
Снимка: © Philippe Chetail / Aerobuzz.fr
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker