ГЕНЕРАЛ ДИМИТЪР ПЕТРОВ: ЗАЩИТАТА НА РОДНОТО НЕБЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

Pan.bg 22 мар 2020 | 19:57 views (2925) commentaries(0)
img
Бригаден генерал Димитър Петров: Отлагаме учения заради вируса
АВТОР БА


Защитата на родното небе е
изключителна отговорност,
заявява командирът на авиобаза „Граф Игнатиево“


– Господин бригаден генерал, бихте ли определили кои са най-важните задачи за авиобазата през тази година?
– Най-важните задачи пред базата през настоящата година остават провеждането на ритмична летателна подготовка с летците на двата типа самолети МиГ-29 и L-39ZA. За пилотите на МиГ-29 това е свързано с поддържане на способностите за носене на непрекъснато бойно дежурство, а на учебно-бойния L-39 – обучението на млад летателен състав, определен за усвояване на новия изтребител F-16 Block 70, както и подготовката на нов инструкторски състав за нуждите на базата. Важен акцент през всяка година е провеждането на стрелби с летателния състав на зенитния полигон на Военновъздушните сили в „Шабла“. За тях, а и за всички предвидени и планирани в годишния график учения и тренировки остава плаващ периодът за провеждане в зависимост от ситуацията с овладяването на коронавируса в национален и международен план. Така например през май бе планирана международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“, чието провеждане към момента се отлага за септември. В нея е предвидено участието на канадските ВВС и състав от 31-во авиокрило на САЩ в Европа. Тъй като всички предвидени мероприятия ще търпят динамични промени през годината, липсва конкретна информация към момента в тази посока.
За мен като командир обаче е важно най-вече опазването на здравето на личния състав предвид извънредната ситуация да съхраним боеспособността и готовността на базата за изпълнение на основните ни мисия и задачи. Важни са, разбира се, и ресурсното осигуряване, и своевременните доставки на консумативи, агрегати и резервни части за експлоатационната годност на самолет МиГ-29.
– Как се осигурява приемствеността при летците, особено при дежурството по Air Policing?
– Както подчертах вече, всички процеси са взаимно свързани. Доставките на резервни части, агрегати и консумативи имат пряко значение за броя и изправността на авиационната техника, а оттам и за подготовката на летателния състав. Защитата на родното небе е задача, към която подхождаме с изключителна сериозност, отговорност и твърдост. Желание и воля от страна на командването и състава на базата има. Разполагаме и с достатъчен брой млади летци, покрили изискванията за приучване на изтребител и при отпускане на необходимия
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
авиационен ресурс, ние сме готови веднага да извършим подбор и започнем курс за приучване на нови летци на самолет МиГ-29.
– Какви са пожеланията ви към личния състав?
– Желая на целия личен състав, на техните семейства и близки да бъдат здрави, щастливи и сплотени! В работата си да бъдем единни и отговорни, както е било винаги през тези 69 години от създаването на изтребителното формирование. Вярвам в хората от авиобазата! Те могат да се справят с всичко. Пред техните професионализъм, изобретателност, упоритост и дух няма пречки, няма граници и предели. Гордея се с тях и съм им благодарен за всеотдайността и доверието!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГЕНЕРАЛ ДИМИТЪР ПЕТРОВ: ЗАЩИТАТА НА РОДНОТО НЕБЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker